Samsun Çevre Platformu (SAMÇEP) Sözcüsü Mehmet Özdağ, İlkadım ilçesi sahil yolunun bulunduğu deniz kıyısında yaşanan balık ölümlerinin, kanalizasyondan kaynaklı olabileceğini iddia etti.

17-BALIK (2)

'ŞİKAYETTE BULUNACAKLAR'

SAMÇEP Sözcüsü Özdağ, balık ölümlerinin yaşandığı noktada bulunan limana dikkat çekerek, "Buradan denize kanalizasyon aktığına dair şüphelerimiz var. Bu balık ölümleri normal değil. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne konu ile ilgili şikayetlerimizi yapacağız." dedi.

17-BALIK (1)

'KÖTÜ KOKU VAR'

Balık ölümlerinin olduğu kıyı şeridinde kanalizasyon kokusu olduğunu belirten  Özdağ, Samsun Medya Grubu'na konuyla ilgili şunları dile getirdi:

"Burada çok kötü bir koku var. Liman sahasından denize yöneltilmiş bir kanal var. Bu kanaldan denize kanalizasyon aktığına dair endişelerimiz var. Yoğun koku da zaten bu noktada yaşanıyor. Kokunun olduğu yerde deniz suyu simsiyah olmuş durumda. Balıkların bu nedenle ya da deniz suyundaki oksijenin azalmasından kaynaklı ölmüş olabileceklerini düşünüyoruz. Gerekli incelemenin başlatılması için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne başvurumuzu yapacağız"

17-BALIK (3)

Haydar ÖZTÜRK

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.