Samsun Tabip Odası Başkanı Çocuk Cerrahi Uzmanı Dr. Ömer Faysal Çadır, Ramazan Bayramı öncesi maske zorunluluğunun kaldırılmasını doğru bulmadıklarını belirterek,"Pandemi bitmiş değil, vaka artışından endişe duyuyoruz" dedi.

BAYRAM SONU ARTIŞ OLABİLİR

'Bilim Kurulu Toplantısı'nda alınan kararla birlikte kapalı yerlerde maske takma zorunluluğunun kaldırıldığını hatırlatan Çadır, "Bu serbestlikler keşke bayramdan sonra uygulansaydı. Pandemi bitmiş değil. Toplu taşıma araçları ve hastanelerde devam edecek olan maske takma zorunluluğu, alışveriş merkezleri, sinema, tiyatro ve insanların toplu olarak bulundukları ortamlarda da devam ettirilmeliydi. Bayramdan sonra vaka artışı olabileceğine dair endişelerimiz var" diye konuştu.

YAYILMA RİSKİ HER ZAMAN VAR

"Bayramlaşmalarda yapılacak ev ziyaretlerinde tedbiri elden bırakmamak gerekiyor" diyen Başkan Çadır, şunları söyledi: "Maske zorunluluğu kaldırılmış olsa bile, kişisel tedbirlerin hala ön planda tutulması gerçeğini gözardı etmeyelim. Özellikle kronik rahatsızlığı olanlara ve yaşlılarla yapılacak bayramlaşmalarda sosyal mesafemizi korumalı ve maske takmaya özen göstermeliyiz. Vakalar azalmış olsa da, korona henüz bitmiş değil. Virüs tamamen ortadan kalkmadığı sürece, bu mikrobun yayılma riski her zaman olacaktır. Bu nedenle önce kendimizi sonrada yakın çevremizi korumak için kişisel olarak maske takma, temizlik ve aşı olma konusunda hassasiyetlerimizi sürdürmek zorundayız."

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.