Samsun'da SESOB Başkanı Hacı Eyüb Güler, KATİD Başkanı Murat Toktaş ile Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği Samsun Şubesi Başkanı Oktay Ergör, CHP Milletvekili Kemal Zeybek, İYİ Parti Milletvekili Bedri Yaşar, CHP İl Başkanı Fatih Türkel ile İYİ Parti İl Başkanı Hasan Aksoy ve vatandaşlar, 30 Ağustos-4 Eylül tarihleri arasında Çarşamba Uluslararası Havalimanı'nda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilecek TEKNOFEST etkinliklerinin şehir için büyük avantaj olduğunu vurgulayarak Büyükşehir Belediyesi'nin ücretsiz ulaşım sağlaması gerektiğini söyleyerek, toplu taşımanın ücretsiz yapılmasının trafik yoğunluğunun azaltılmasının yanı sıra katılımı da artıracağını belirtti. 

08-güler (3)

"HERKES ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYSUN"

Konuya ilişkin konuşan SESOB Başkanı Hacı Eyüb Güler, TEKNOFEST Karadeniz'in finallerinin Samsun'da gerçekleştirilmesinin kent için büyük bir şans olduğunu belirterek, "Toplu taşıma araçlarının da bu tarihler arasında ücretsiz yapılması, sürücüleri teşvik edeceğine inanıyorum. Herkes elini taşın altına koymalı." dedi.

29-toktaş

"TRAFİK YOĞUNLUĞUNU AZALTIR"

Trafik yoğunluğunun azaltılması için vatandaşlar için toplu taşımanın ücretsiz yapılması gerektiğini belirten KATİD Başkanı Toktaş, "Toplu taşıma ücretsiz olması, katılımı artıracağı gibi trafik yoğunluğunu da azaltacaktır. TEKNOFEST sürecinde toplu taşıma araçlarının ücretsiz olması durumunda bu etkinliğe gidecek olan araç sahibi vatandaşlarımızın da toplu taşıma araçlarını kullanmalarını tavsiye ediyoruz." dedi.

"BU İŞ KABUSA ÇEVRİLMESİN"

Vatandaşların toplu taşımaya yönlendirilmesinin önemine değinen Trafik Kazalarını Önleme Derneği Samsun Şubesi Başkanı Ergör ise şunları söyledi:

"Bu çok önemli. Tek temennimiz kaza olmaması ve trafiğin tıkanmaması. Bu işin kabusa çevrilmemesini istiyoruz. Toplu taşımanın ücretsiz olması ve araç sahiplerinin de etkinlik tarihlerinde toplu taşıma araçlarını kullanması şehir için trafiğini rahatlatacatır."

"KOORDİNASYON İYİ SAĞLANMALI"

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, "TEKNOFEST sürecinde şehir içi trafiğinde sıkışma olmaması için toplu taşıma araçları ücretsiz olmalı. TEKNOFEST boyunca Atakum ve Tekkeköy ilçelerinde sefer yapan dolmuşlar da desteklenerek ücretsiz yolcu taşımaları sağlanmalıdır. TEKNOFEST Samsun için önemli bir tanıtım etkinliği olacak. Bu nedenle özellikle şehir içi ve etkinlik alanında ulaşım koordinasyonunun iyi sağlanması gerekiyor" dedi.

iyi-parti-milletvekili-bedri-yasar-3-ayda-ne-degisti-1637761530

"TEŞVİK ETMEMİZ GEREKİYOR"

İYİ Parti Milletvekili Bedri Yaşar da TEKNOFEST için Samsun'a çok sayıda misafir geleceğini hatırlatarak, toplu taşıma araçlarının ücretsiz yapılması ve kent içinde özel araç sapiplerinin de etkinlik alanına toplu taşıma ile gitmesi gerektiğini belirterek, "Bu yoğunluğu önlemek için toplu taşımayı ücretsiz yaparak, özel araç sürücülerini de toplu taşımayı kullanmaya teşvik etmemiz gerekiyor. Bu konuda gerekli önlemlerin alınması lazım" dedi

"İYİ BİR İZLENİM İÇİN TRAFİK ÖNEMLİ"

CHP İl Başkanı Fatih Türkel ise toplu taşıma araçlarının kent içi trafiğinde yoğunluk yaşanmaması için ücretsiz yapılması gerektiğini ifade ederek, "Samsun'a gelecek misafirleri en iyi şekilde ağırlamak ve en iyi şekilde izlenim bırakmak adına trafiği rahatlamamız gerekiyor. Toplu taşıma araçları ücretsiz olsun ki, sürücüler de bu şekilde teşvik edilsin" ifadelerini kullandı.

'TANITIMA KATKI SAĞLAYACAK'

Aksoy da konuyla ilgili Samsun Medya Grubu'na yaptığı açıklamada, "TEKNOFEST Karadeniz, Samsun'un tanıtımına çok büyük katkı sağlayacak organizasyondur. 30 Ağustos-4 Eylül tarihleri arasında toplu taşıma araçlarının, etkinliğin yapılacağı havaalanı tarafına ücretsiz olmasını talep ediyoruz" dedi.

VATANDAŞ ÜCRETSİZ ULAŞIM İSTİYOR

Konuyla ilgili görüş belirten vatandaşlar da toplu taşımanın ücretsiz yapılmasının trafik yoğunluğunun azaltılmasının yanı sıra katılımı da artıracağını belirtti. 

"KATILIMI ARTIRIR"

ALİ ÇELİK:  Şehir merkezinden TEKNOFEST'in yapılacağı alana  ulaşımın ücretsiz olması, katılımı artıracaktır. Büyükşehir Belediyesi bu imkanı sağlarsa vatandaşlarımız için yararlı olabilir. SAMULAŞ'ın otobüsleri o gün için ücretsiz seferler düzenlerlerse çok iyi olur. 

"BİRLİK BERABERLİK İÇİN ÜCRETSİZ OLMALI"

AHMET OKYAY: TEKNOFEST'e gitmeyi düşünüyorum. O günlerde trafikte yoğunluk yaşanacaktır. Bu yüzden vatandaşların yoğunluğu azaltması adına toplu taşımayı kullanması daha uygun uygun olur. Eğer şehir merkezinden belirli noktalardan ücretsiz ulaşım imkanı sağlarlarsa hem birliğin beraberliğin olması sağlanır hem de katılan kişi sayısı fazla. Bizler de merak ediyoruz ve gitmek istiyoruz. 

"HERKES İÇİN ÖNEMLİ"

HAMDİ YİĞİT KOÇAN: İnsansız hava araçları (İHA) kategorisinde, TEKNOFEST'in düzenlemiş olduğu yarışmada Afyon'a gittik yarışmacı olarak. Ulaşım ve İHA'mızın bazı giderleri TEKNOFEST tarafından karşılandı. Bu tarz bir etkinliğe katılım herkes için oldukça önemli. Samsun'da bu tarz etkinlikler pek fazla yaşanmıyor. O yüzden bu kadar büyük bir etkinliğin ulaşımının ücretsiz olması çok büyük bir avantaj olurdu. Alana götürecek olan ücretsiz servisler kaldırılabilir. Belediyeler otobüsler ayarlayabilir. TEKNOFEST için biz hazırız sizleri de bekliyoruz. 

"AVANTAJ SAĞLAR"

EMİRHAN UZUN: TEKNOFEST'e gitmeyi düşünüyorum. Teknolojideki son gelişmeleri orada görmek, yarışmaları izlemek heyacan verici olur. Toplu taşımanın o günlerde ücretsiz olması avantaj da sağlayacaktır.  

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.