Samsun'da Soğuk Havada Balığa İlgi Arttı  Havaların soğuk gitmesiyle birlikte vatandaşların balığa olan rağbeti arttı. Kar yağışından dolayı denize açılamayan balıkçı teknelerinin fazlalığından dolayı tezgahlardaki balık sayısında ve türünde azalma yaşandı. Balık fiyatları geçen haftaya göre artsa da vatandaşlar kırmızı et ve tavuk yerine balığa rağbet göstermeyi tercih etti.

EN ÇOK İLGİ HAMSİYE Sezonun yavaş yavaş sona erdiğine değinen balık satıcısı İsmet Akpınar, “Balık fiyatları normale döndü. İstavrit 20, çinakop 25, mezgit 15, barbun 30 ve hamsi 25 TL’den satılıyor. Vatandaş en çok sezon balığı olan mezgit, hamsi ve istavrite ilgi gösteriyor. Sezon bitmeye yaklaştı. Satışlarımızdan gayet memnunuz. Nisan’dan sonra levrek, çupra, somon ve alabalık satacağız. 15 Nisan’dan sonra ağ balıkları istavrit, mezgit barbun ve hamsinin satılması yasak olacak” dedi.

FİYATLAR DEĞİŞİYOR Balık fiyatlarının diğer protein ürünlerine göre uygun olduğunu belirten esnaf Onurcan Köse, “Soğuklarda fiyatlarda pek bir değişiklik olmadı. En fazla 5 TL bir zam uygulandı. Hamsi 25 TL’den satılıyordu yine 25 TL’den satıldı. Sezon balıklarının fiyatı 15-35 TL arasında değişiyor. Balık fiyatları hava şartlarına göre yine de uygun. Havalar soğuk, vatandaşın canı balık çektiği için bol bol balık yiyor. Kırmızı etin kilosunun 150 TL, tavuğun kilosunun 50 TL olduğu yerde balık vatandaşlara bedava gibi geliyor. Vatandaşlar 20-25 TL’ye balık yemeyi tercih ediyor. Sezon başında oldukça bol balık çıktı. Yavaş yavaş sezon kapanıyor ama balık yine de fazla fazla gelmeye devam ediyor” diye konuştu. SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.