CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel ve İYİ Parti Samsun İl Başkanı Hasan Aksoy, son günlerde şekere gelen zam ile ilgili eleştirilerde bulunarak, şeker tüketiminde dışa bağımlı olunduğunu ve hükümetin tarım politikalarının yanlış olduğunu savundu.

İTHAL EDİYORUZ

Samsun Medya Grubu'na açıklama yapan CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel ile İYİ Parti Samsun İl Başkanı Hasan Aksoy, Türkiye'nin 20 yıl önce kendi kendine yeten bir ülke olduğunu belirterek, şekerin yanı sıra ayçiçeği ve buğdayı da ithal edildiğini söyledi.

29-şeker  (1).JPG

VATANDAŞ KUYRUĞA GİRİYOR

Ülkede Şeker Fabrikalarının teker teker kapatıldığını dile getiren Türkel, "Yarın şekerin kilosu 30 lirada olabilir, 40 lirada olabilir. Dolar zaten durdurulamıyor. Vatandaş et, yağ ve şeker kuyruğuna giriyor. Halk giderek fakirleştiriliyor. AK Parti hükümetinin son kullanma tarihi çoktan geçti. Artık gitmeleri gerekiyor. Bir an evvel halkın önüne sandık koyulması gerekiyor" dedi.

29-şeker  (2).JPG

ÇARŞAMBA ŞEKER AÇILSIN

İYİ Parti Samsun İl Başkanı Hasan Aksoy da Çarşamba Şeker Fabrikası'nın açılması gerektiğinin altını çizerek, şunları söyledi: ""Köylüye destek verilmezse bu sıkıntılar yaşanmaya devam edecektir. Her şey ithalata bağlı hale geldi. Şeker fabrikaları kapatıldı. Çiftçiye şeker pancarı kotası konuldu. İYİ Parti olarak, yıllardır Çarşamba Şeker Fabrikası açılsın diye uğraşıyoruz. Ayçiçeği fiyatı uçtu. Mazot ve gübre pahalandı."

Ercan ÜSLÜ

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.