Samsun'da Cumhuriyet Meydanı Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında eski Gaziler Vergi Dairesi'nin yıkımına başlanmasıyla, Site Camii esnafı da tedirgin oldu. Merkez Site Cami Derneği Başkanı Engin Doğan, çarşı için "Burası Samsun'un Mekke'si" diyerek, yıkım kararı alınması halinde tüm haklarını arayacaklarını açıkladı. 

BİLGİLENDİRME YAPILMIYOR

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin Cumhuriyet Meydanı Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında eski Gaziler Vergi Dairesi binasının yıkımı başlarken, Merkez Site Cami Derneği Başkanı Engin Doğan, son durum ile ilgili Samsun Medya Grubu'na açıklama yaptı. Doğan, çarşının yıkılıp yıkılmayacağı ile ilgili belirsizlik olduğunu ve bu konuda Büyükşehir Belediyesi'nin kendilerini bilgilendirmediğini söyledi. 

'PERİŞAN OLDUK'

Yaşanan belirsizlik nedeniyle Site Camii Merkez Çarşısı'nda esnafın perişan olduklarını ifade eden Engin Doğan, "Yıkılacak mı, yıkılmayacak mı? Şu an hiç bir şey belli değil. Bu belirsizlik sebebiyle burada bulunan esnaf, iş yerlerine bir şey yapamıyor. Ne olacağımız belli değil. Burada 30 yıldır esnaflık yapan insanlar var. Büyükşehir Belediyesi bizi muhatap alıp bilgilendirme yapmıyor. Yanı başımızda vergi dairesinin yıkımı başladı. Burası Samsun'un Mekke'si. Tedirginlik içindeyiz" dedi.

Haydar ÖZTÜRK

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.