Kamu-Sen Samsun İl Başkanı Ahmet Keskin ve KESK'e bağlı Büro Emekçileri Sendikası Şube Başkanı Yılmaz Tuluk, memur maaşlarına gelen yüzde 41,49 oranında ki zammın yetersiz olduğunu belirterek, eleştirilerde bulundu. Kamu-Sen İl Başkanı Keskin, zam oranı için "Hayat pahalılığı ortada. Memurun beklentisi enflasyonun üzerinde artış" derken, Büro Emekçileri Sendikası Başkanı Tuluk, enflasyonun düşürülerek alım gücünün artırılması gerektiğini söyledi.

MAAŞLAR ERİDİ

Memur maaşlarının enflasyondan korunması için ek zam verilmesi gerektiğini söyleyen Kamu-Sen Samsun İl Başkanı Keskin, Samsun Medya Grubu'na yaptığı açıklamada "Maaşlara enflasyon üzerinde artış bekliyoruz. Memurun beklentisi bu yönde. Hayat pahalılığı ortada. Kamu çalışanları ve sabit gelirliler ciddi sıkıntı çekiyor. Ocak-Haziran arasında maaşlar resmi olarak 34,9 puan yani, tam 2 bin 382 TL erimiştir. Alım gücündeki bu azalma cebimize daha yüksek oranlarda yansımaktadır. 

Memur ve emeklilere ek zam yapılarak maaşlar yükseltilmelidir. Refah payı uygulaması kalıcı hale getirilerek, maaşlar enflasyona karşı koruma altına alınmalıdır. Enflasyon farkı oluşması halinde ortaya çıkan fark maaşlara aylık olarak derhal yansıtılmalıdır. Memur ve emeklilerimizin enflasyona yenik düşmemesi için bu uygulamalar bir an önce hayata geçirilmelidir. Aksi halde yapılacak artışlar, önümüzdeki birkaç ay içinde yine eriyecek, alım gücü düşecek, memur ve emekli geçim acziyeti yaşayacaktır" dedi.

ZAM RAHATLATMAYACAK

Büro Emekçileri Sendikası(BES) Şube Başkanı Yılmaz Tuluk ise, maaşlara gelen 41,49 oranındaki zammı kabul etmediklerini belirtti. Tuluk, 3.5 milyon memurun alım gücünün kalmadığını kaydederek, okulların açılacağı Eylül ayında ise gelen zammın memuru asla rahatlatmayacağını ifade etti. BES Şube Başkanı Tuluk, şöyle konuştu:

"TÜİK enflasyonuna göre yapılan maaş artışlarına inanmıyoruz. Bizce bu yapılan zam seçim zammıdır. Kamu çalışanına verilen 41.49 zammı kabul etmiyoruz. Emekliler dahil 6 milyon kişi, önümüzdeki sonbahar kış ayında elektrik, doğalgaz zamları ile çekilmez zorlu bir sürece girecektir. Memurlar artık kiralarını ödeyemiyor. Memurlara zam gelmesin ama enflasyon sıfırlansın. Alım gücü yok olmasın. Zenginden daha az, yoksuldan daha çok vergi alınmasın."

Haydar ÖZTÜRK