Samsun'da Eğitim Bir Sen ve Genç Memursen işbirliği ile yapılan Bir Bilenle Bilge Nesil kitap okuma ve kompozisyon yarışması ödül töreni gerçekleştirildi.

555 ÖĞRENCİ KATILDI

Projeye 17 ilçedn 555 öğrenci katıldı. Törende konuşan ve proje hakkında bile veren Eğitim Bir Sen İl Başkan Yardımcısı Ayhan Arslanbay "Öğrenciler Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı ile yapılan söyleşilerin yer aldığı "bir ömür nasıl yaşanır" isimli kitabı okudular. Sonrasında tahlil etkinliği düzenlendi. Tahlil sonrasında kitapla ilgili düşüncelerini yazıya döken öğrenciler bu yazıları ile yarışmaya katıldılar. Yarışma sonucunda İlkadım Aziz Atik Fen Lisesinden Ahmet Furkan Şafak birinci, Terme OMV Fen Lisesinden Beyzanur Şavlığ ikinci, İlkadım Aziz Atik Fen Lisesinden  Sude Kumsal Sözen üçüncü oldu. Mehmet Akif İnan Özel Ödülü Bafra Kız İmam Hatip Lisesi öğrencisi Fatma Çakır'a, Mithat Sevin Özel Ödülü de Havza İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Makbule Erol'a verildi" dedi.

FAALİYETLER ARTACAK

Eğitim Bir Sen Samsun 1 Nolu Şube Başkanı Hamdi Yıldız ise yaptığı konuşmada projenin okullarımızda uygulamasına olanak sağlayan İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ve ödül sponsoru olan  Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ederek bu tür faaliyetlerin sayısını ve kapsayıcılığını artırma gayretinde olacaklarını ifade etti.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.