KIRAN KIRANA MÜCADELE

1998 yılında Tatvan’da vatani görevini yaparken şehit düşen Hakan Altıkatoğlu için her yıl geleneksel güreş turnuvası düzenleniyor. Şehit Hakan Altıkatoğlu anısına 4. kez düzenlenen güreş turnuvası büyük ilgi gördü. Birçok sporcunun katıldığı turnuvada güreşçiler kıran kırana mücadele etti.

DUYGULU ANLAR YAŞANDI

Müsabakalara ilginin çok olduğunu ve duygulu anlar yaşadığını söyleyen şehit babası Mustafa Altıkatoğlu, "Güreşler sırasında oldukça duygulu anlar yaşadım. Can oğlumun isminin bu şekilde yaşatılmasının son derece mutluyum. Ben kendimi güreş sporunun yayılmasına adadım ve bu yönde sürekli çalışmalarım oluyor. Güreş bizim ata sporumuz. Geleneklerimizle beraber bu sporu yaşatmamız gerekiyor. Can Hakan’ım güreşi çok seviyordu. Serbest ve grekoromende çok sayıda madalyası var. Bölge ve il şampiyonlukları mevcut. Güreşçilere ve katılım sağlayan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

"KATKI VERMEYE DEVAM EDECEĞİM"

Yapılan güreş ağalığı seçiminde rakipsiz kalarak güreş ağası olan Ahmet Sarıoğlu ise, “Güneş, peygamber sporudur. Elimden gelen katkıyı vermeye çalışıyorum. Genç sporcuların yetişmesi için elimden gelen katkıyı vermeye devam edeceğim" diye konuştu. Müsabakalar madalya töreni ile son buldu.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.