Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, Tarım ve Orman Bakanlığı koordinasyonunda öğrencilerde farkındalığın artırılması ve kaynakların verimli kullanılması amacıyla başlatılan "Ulusal Su Verimliliği Seferberliği" kapsamında öğrencilere eğitim verildiğini söyledi.

FARKINDALIK OLUŞTURULUYOR

Ulusal su verimliliği seferberliği kapsamında, “Suyumuza sahip çıkalım” ve “Güvenilir Gıda Sağlıklı Yaşam” teması ile geliştirilen projede Canik İlçesinde bulunan Dereler İlkokulu ve Cahit Zarifoğlu İlkokulu'nda yaklaşık 95 öğrenciye eğitici sunumlar ve eğitici video gösterimlerinin yapıldığını kaydeden Sağlam, "Uygulanan eğitim programı ile her bir paydaşımızı ve bütün su kullanıcılarını kapsayacak eğitimler, farkındalığı artırıcı yayınlar ve benzeri etkinlikler ile su verimliliği kültürünün yaygınlaştırılması ve su verimliliği uygulamalarının hayata geçirilmesi hedeflenmektedir. Eğitim çalışmaları diğer ilçelerimizde de devam edecektir" dedi.

YÜZDE 20 AZALMASI ÖNGÖRÜLÜYOR

2030 yılına kadar su kaynakları miktarının yüzde 20 oranında azalacağının öngörüldüğüne işaret eden Sağlam, şunları söyledi: "Temel yaşam kaynağımız olan suyun olmadığı bir dünya ve gelecek hayal edemediğimiz için, geleceğimiz olan çocuklarımızı bu konuda bilinçlendirmek bizim nezdimizde önemli bir görevdir. Sadece çocuklarımızı da değil toplumun her kesimini bilinçlendirip, çocuklarımıza su sıkıntısı yaşamayacakları, fakat sıkıntı yaşamasalar dahi suyun her damlasının kıymetli olduğunun bilinciyle var olacakları bir dünya bırakmak istiyoruz."

NEJLA KAYA 

Adnan Öz ile Nokta Arası 30 Nisan Salı Kanal S'de Adnan Öz ile Nokta Arası 30 Nisan Salı Kanal S'de

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.