Samsun'da görev yapan Savcı Vedat Soğukpınar, sokakta yaralı ve bitkin halde bulduğu köpeğin hayatını kurtardı. 

KÖPEĞİ SAHİPLENDİ 

Soğukpınar, yaklaşık bir ay önce bulduğu vücudunun bir çok bölgesinde yaralar olan, açlıktan perişan olmuş köpeğe sahip çıktı. Köpeğin bakımını üstlenen ve kısa sürede iyileşmesine vesile olan hayvansever savcı, ölmek üzere olan köpeğe hem hayat verdi hem de sahiplendi. 

YARDIM İSTEDİ 

Sosyal medya hesabından köpeğin durumu ile paylaşımda bulunan Soğukpınar, " Doğa ve yaban hayat yaşamına yoğunlaşınca bazen güzellikler kendiliğinden bizleri bulabiliyor. Yaklaşık bir ay evvel, vücudunun bir çok bölgesinde yaralar olan, açlıktan perişan olmuş 7-8 aylık bir sokak köpeği, evimin önünde yardım istercesine misafirliğe gelmişti. Gönlüm misafir olmasına el vermediği için artık evimizin bir bireyi oldu. Allah'a şükür, yaraları giderek iyileşiyor ve toparlanmaya da başladı.Allah, hiçbir canlıyı sokaklarda perişan etmesin" ifadelerini kullandı. 

SADECE SAVCI DEĞİL

Samsun Bölge Adliyesi’nde görevli Cumhuriyet Savcısı Vedat Soğukpınar, yaban hayatı fotoğrafçılığı hobisi ile dikkat çekiyor. Tatil günlerinde özel kamuflaj elbiselerini giyen savcı Vedat Soğukpınar, UNESCO’nun Dünya Mirasları Geçici Listesi’ne alınan Bafra Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti başta olmak üzere ülkenin farklı noktalarında nadir kuş türlerini fotoğraflıyor.

Merve İLHAN