Samsun'un bazı mahallerinde duları kesilen vatandaşlar saatlerce çeşme başında bekledi.

SÜRE UZADI
Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürlüğü Pazar akşamı 20.30-24.00 saatleri arasında su kesintisi olacağını duyurmuştu. 


Yapılan duyuruda şu ifadelere yer verildi:"Canik İlçemiz ana şebeke hattında meydana gelen ani arıza nedeniyle bugün 20.30-24.00 saatleri arasında Canik, İlkadım ve Atakum İlçelerimizde su kesintisi yaşanacaktır.Değerli halkımızın mağduriyet yaşamamaları için gerekli tedbirleri almaları önem arz etmektedir." 

VATANDAŞ İSYAN ETTİ
SASKİ'nin sosyal medya hesabında belirtilen süreden daha uzun sürmesi koronavirüsle mücadele sürecinde vatandaşı isyan ettirdi. SASKİ'nin su kesintisinden  sonra açıklama yapmamasına tepki gösteren vatandaşlar,  çözüme ulaşamamanın mağduriyetini dile getirdi. Vatandaşlar saatlerce suların kesik olduğundan yakınarak SASKİ'nin sosyal medya hesabını mesaj yağmuruna tuttu. 

ÇEŞMEYE AKIN ETTİLER 
SASKİ'nin su sorununa çözüm bulacağından ümitsiz olan vatandaşlar,  su ihtiyacını karşılamak için çeşmelere akın etti. Çeşme önlerinde uzun kuyruklar oluşurken vatandaşlar, "Bu devirde hem de şehrin merkezinde bu kadar uzun süren bir sorun yaşanabilir mi,  bu nasıl bir rezalet. Virüs var, elimizi yüzümüzü yıkayamıyoruz" diyerek tepki gösterdi.

Yasin YILDIZ