- Kuvvetli rüzgâr ve sağanak yağış uyarısı yapıldı.
- Meteoroloji Genel Müdürlüğü sarı kod vererek Samsun ve çevresini uyardı.
- Rüzgâr hızının iç kesimlerde 50-70, yer yer 80 kilometreye ulaşması bekleniyor.
- Ulaşımda aksamalar ve çatı uçmaları gibi risklere karşı dikkat çağrısı yapıldı.
- Fırtınanın gün boyunca aralıklarla sürmesi, kapalı alanlarda kalınması istendi.
- Resmî kaynak Meteoroloji Genel Müdürlüğü; ayrıntılar Samsun Gazetesi’nde yer aldı.
Yapılan son değerlendirmelere göre Samsun ve Ordu’nun iç kesimleri ile Çorum, Amasya ve Tokat çevrelerinde rüzgârın 50-70 km/saat, yer yer 80 km/saat hızla fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Meteoroloji’nin sarı kodlu uyarı verdiği Samsun’da bugün kuvvetli rüzgâr, sağanak yağış ve yer yer fırtına beklenirken, vatandaşlara çatı uçması ve ulaşım aksamalarına karşı dikkat çağrısı yapıldı.
BUGÜN SAMSUN’DA HAVA NASIL OLACAK?
2 Şubat Pazartesi günü Samsun genelinde çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı bir hava hâkim olacak. Günün en yüksek sıcaklığının 18 derece civarında seyretmesi öngörülüyor. Kuvvetli rüzgârın özellikle iç kesimlerde etkisini artırması bekleniyor.
RİSKLER VE UYARILAR
Yetkililer; Ulaşımda aksamalar, çatı uçmaları, ağaç ve direk devrilmeleri, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmeleri gibi risklere karşı vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaya çağırdı.
Özellikle yüksek katlı binalarda oturanlar, kırsal bölgelerde yaşayanlar ve sürücüler için risklerin daha yüksek olduğu vurgulandı.
FIRTINA GÜN BOYU ETKİLİ OLABİLİR
Meteoroloji, kuvvetli rüzgâr ve fırtınanın gün boyunca aralıklarla etkisini sürdürebileceğini bildirirken, Samsun genelinde açık alanlarda bulunulmaması, mümkün olduğunca kapalı ve güvenli alanlarda kalınması önerildi.

Samsun'a 'sarı kodlu' uyarı: Yarına dikkat!
Samsun'da feci kaza: 5 araç birbirine girdi!
DAHA FAZLA SAMSUN HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ





