Samsun’un Vezirköprü ilçesinde yaşayan Nursena Kandemir, üniversite eğitiminin yanında çocukluğundan beri içinde bulunduğu sanayide tornacılık yapmayı sürdürüyor. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü 3. sınıf öğrencisi olan Kandemir, okul çıkışlarında ailesinin iş yerine gelerek mesleği öğrenmeye başladı. Kandemir, sanayinin kendisi için yalnızca bir çalışma ortamı olmadığını belirterek, “Çocukluğumdan beri sanayiyle hep iç içe büyüdüm. Eve gitmek yerine okul çıkışlarında buraya gelir, babamlar neyle uğraşıyor diye bakar, öğrenmeye çalışırdım. Hâlâ aynı şekilde devam ediyorum” dedi.
“BU MESLEK BİZE MİRAS GİBİ”
Sanayide çalışmanın zaman zaman yorucu olduğunu ancak bu yorgunluğu sevdiğini söyleyen Kandemir, tornacılığın ailesinden kendisine aktarıldığını ifade etti. “Sanayide çalışmak yorucu olabiliyor ama bu yorgunluğu bile seviyorum” diyen Kandemir, “Dedemden babama, babamdan da bize geçen bir miras gibi bu meslek” ifadelerini kullandı.
“MESLEĞİN CİNSİYETİ YOK”
Tornacılığın toplumda daha çok erkeklere özgü bir meslek olarak görüldüğünü belirten Kandemir, bu düşüncenin yanlış olduğunu söyledi. Kandemir, “Halk arasında erkek mesleği olarak görünen bir meslek tornacılık. Ama bence çok yanlış bir düşünce. Mesleğin cinsiyeti yoktur. Eğer o mesleği icra edebilecek istek ve yeteneğin varsa bunu her şekilde başarabilirsin. Ben bu şekilde düşünüyorum” dedi.
ÜNİVERSİTEDE OKUYOR, SANAYİDE ÇALIŞIYOR
Elektrik-elektronik mühendisliği eğitimi alan Kandemir, akademik çalışmalarının yanında sanayideki mesaisini de sürdürüyor. Kadınların meslek seçimlerinde toplumsal önyargılara takılmadan ilgi ve yetenekleri doğrultusunda hareket etmeleri gerektiğini belirten Kandemir, “Kadınlar her mesleği yapabilir” mesajını verdi.
Vezirköprü İlçe Emniyet Müdürlüğüne Mustafa Yaşar atandı
Samsun’da ulaşım tarifeleri güncellendi! İşte yeni ücretler
DAHA FAZLA SAMSUN HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ







