Türk Sağlık-Sen Samsun Şube Başkanı Erdoğan Çakmak, döner sermaye sorununa çözüm istediklerini belirterek, sağlık çalışanları  sıfır döner sermayeye ödemesine mahkum edilerek kahramanlıkları bir anlamda cezalandırılmış oldu" dedi 

HAZMEDEMİYORLAR 

Koronavirüs sürecinde sağlıkçıların canlarını ortaya koyduğunu belirten Başkan Çakmak, "Salgının tam ortasında canını ortaya koyarak mücadele eden sağlık çalışanları  sıfır döner sermayeye ödemesine mahkum edilerek kahramanlıkları bir anlamda cezalandırılmış oldu. Salgın devam ediyor  ama sağlık çalışanları alın terlerinin karşılığını alamıyor. Verdikleri kahramanca mücadelenin karşılığında yapılanlardan dolayı mutsuzlar. Aylar süren ve daha da sürecek olan fedakarlıklarının karşılığında yapılanları hazmedemiyorlar"dedi. 

SON VERİLMELİDİR

Döner sermayenin revize edilmesi gerektiğinin altını çizen Başkan Çakmak şöyle konuştu: "Döner sermayeleri sıfırlamak yerine tüm sağlık çalışanlarını kapsayan , memnun edecek düzenlemeler neden ısrarla yapılmıyor? Adaletsiz ve sistematik bir şekilde çalışanı mağdur eden döner sermaye sistemi yeni baştan niçin revize edilmiyor? Yıllardır haykırıyoruz. döner sermaye sistemi adaletli değil, döner sermaye sürdürülebilir değil, aynı işi yapan insanlar arasında farklı ödeme olabilir mi? Bu işi de döner sermayeden başlanmalı, sıfır döner sermaye rezilliğine bir son verilmelidir."