Saadet Partisi İlkadım İlçe Başkanlığı 5. Olağan Kongresi’nde birlik ve beraberlik mesajları verildi, çalışmalar masaya yatırıldı. Yeniden başkan seçilen Hasan Öztürk, geleceğe umutla baktıklarını dile getirdi.

KIRSALDA YAŞANAN ZORLUKLARI DİLE GETİRDİ

Kongre, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. İlkadım İlçe Teşkilatı tarafından hazırlanan faaliyet raporunun sunulmasının ardından gündeme ilişkin değerlendirmeler yapıldı. Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Akın, ülke genelinde yaşanan sorunların tesadüf değil, bilinçli politikaların sonucu olduğunu söyledi. Tarım ve hayvancılık sektörünün ciddi şekilde gerilediğini kaydeden Akın, “Anadolu’yu dolaştığımızda her yerde aynı tabloyu görüyoruz. Çiftçi ektiğini biçemiyor, hayvancılık can çekişiyor. İnsanlar kendi toprağında ayakta kalmakta zorlanıyor” diyerek kırsal kesimin yaşadığı zorluklara dikkat çekti.

TEŞKİLAT SAHADA AKTİF

Saadet Partisi Samsun İl Başkanı Salih Şen ise parti teşkilatlarının sahada aktif olarak yürüttüğü çalışmalardan söz etti. Kadın kollarından gençlik teşkilatlarına, genel merkezden yerel yönetimlere kadar her kademede organize edilen programlarla yeni dönem siyaset anlayışının temellerinin atıldığını belirten Şen, “Stratejik planlamalarımızı yürütmek üzere şu anda Ankara’da önemli bir çalışma yürütülüyor. Biz de bu sürece katkı sağlıyoruz. Kongremizin hayırlı olmasını diliyorum,” dedi.

DAYANIŞMA VURGUSU YAPTI

İlçe Başkanı seçilen Hasan Öztürk ise, konuşmasında birlik ve dayanışma vurgusu yaparak, “Geçmişin birikiminden aldığımız güçle geleceğe daha umutla bakıyoruz. Amacımız, herkesin hakkını alabildiği, özgürlüklerin teminat altına alındığı güçlü bir toplumu hep birlikte inşa etmek. Bu yolculukta sizlerin desteği en büyük gücümüzdür” ifadelerini kullandı.

Muhabir: SAMET ÖZEN