Samsun'da Cumhuriyet Meydanında bir araya gelen Karadeniz Ukraynalılar Derneği üyeleri, Rusya'ya tepki gösterdi.

Cumhuriyet Meydanı'nda Ukrayna Bayrakları ve Rusya'ya tepki mesajları içeren dövizler açan Karadeniz Ukraynalılar Derneği üyeleri, Türkiye'ye de Ukrayna'ya verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

WhatsApp Image 2022-04-09 at 14.51.22.jpeg

SAVAŞ SUÇLARI SINIR TANIMIYOR

Saygı duruşunun yapıldığı etkinlikte İstiklal Marşı okuyan Karadeniz Ukraynalılar Derneği üyeleri adına, basın açıklamasını gerçekleştiren dernek başkanı Liudmyla Shymko, "Rus birlikleri savaş suçları konusunda sınır tanımıyor. Kiev bölgesinin özellikle Bucha ve Irpin kasabalarının kurtarılması, Rusya'nın Ukrayna halkına karşı işlediği vahşetin boyutunu gözler önüne sermektedir. Bucha katliamı, Rusya'nın Ukraynalılara karşı nefretinin Avrupa'nın 2. Dünya Savaşı'ndan bu yana gördüğü her şeyin ötesinde olduğunu kanıtlıyor. Öldürülen insanlar sokaklarda yatmaktadır. Onlarcası elleri bağlı halde bulunmuştur. İşgalciler ayrılırken cesetlere ve sivil binalara mayınlar yerleştirmişlerdir. Rusya'nın savaş suçları ve insanlığa karşı suçlarının ölçeği, Naziler tarafından işlenenlerle aynıdır. Bu deliller, ulusal ve uluslararası mahkemelerde, bu vahşeti yapanları adalet önüne çıkarmak için kullanılacaktır." dedi.

WhatsApp Image 2022-04-09 at 14.51.59.jpeg

YENİ YAPTIRIM ÇAĞRISI

Karadeniz Ukraynalılar Derneği Başkanı Shymko, yaptığı açıklamada Rusya'ya karşı yeni yaptırımlar uygulanması çağrısında da bulunarak şunları dile getirdi.

"Rusya'nın BM'deki varlığının devam etmesinin dünya çapında barış ve güvenlik için ciddi bir tehdit oluşturduğunun da farkındayız. Rusya'nın BM'ye katılımı bu örgüte üyelik kriterlerini karşılamıyor. Rusya Federasyonu, uluslararası suçlarının birçoğunun ve uluslararası hukuku acımasızca hiçe saymasının kanıtladığı gibi, barışı seven bir devlet değildir."

Ercan ÜSLÜ

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN. 

WhatsApp Image 2022-04-09 at 14.51.41.jpeg 

WhatsApp Image 2022-04-09 at 14.51.46.jpeg 


WhatsApp Image 2022-04-09 at 14.51.33.jpeg