Samsun'da Karadeniz Bölgesi Roman Hakları Koruma Federasyonu Genel Başkanı Mümin Ergüler, uyuşturucu maddeye savaş açıklarını belirterek, yetkililere seslendi


Karadeniz Bölgesi Roman Hakları Koruma Federasyonu Genel Başkanı Mümin Ergüler, "Evlatlarımız uyuşturucu madde ile doğmadı. Uyuşturucuyu yok etmek istiyoruz. Yetkililer yardım etsinler" diyerek çağrıda bulundu.

'BİRLİKTE ÇARE BULALIM'

Samsun'un Canik İlçesi Yavuz Selim Mahallesi'nde toplanan vatandaşlar uyuşturucuya savaş açtı. Samsun Medya Grubu'na açıklamalarda bulunan Ergüler ise "Bu benim davam, senin davan değil. Bu bizim ve Samsun'un davası. Buna çare bulmazsak daha da bulamayız. Kansere dönüşecek yoksa. Bunlar bizim evlatlarımız. Farklı bakmamak gerekiyor. Bunlar analarının karnından uyuşturucu madde ile doğmadı. Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Valimiz Doç Dr. Zülkif Dağlı'dan yetkili herkesten yardım istiyoruz. Uyuşturucuyu yok etmek istiyoruz. Bu konuda yardım etsinler. Hep beraber çare bulalım. Birlikte tek yumruk olarak bunu aşarız. Sadece ölüme çare yok" dedi.

romanlar-canik.jpg

MUHTARIN SATTIĞINI BİLMİYORDUK

Geçtiğimiz günlerde Amasya'da uyuşturucu madde ile yakalandıktan sonra tutuklanan 200 Evler Mahalle Muhtarı E.D. ile ilgili de açıklamalarda bulunan Ergüler, "Onun uyuşturucu madde sattığını bilmiyorduk. Biz onlarla beraber hareket ediyorduk. Üzüldük. Böyle bir şey olmasını istemezdik. Allah ona da akıl fikir verir inşallah" diye konuştu.

SAVAŞ AÇTIK, GELEN YOK

Mahalle sakini Salih Göçük ise "Mahallemizde bulunan kızların yüzde 35'i, erkeklerin ise 55'i bağımlı. Biz ortaya çıktık savaş açtık ancak gelen yok, buna çok üzüldük" dedi.

Hakan AKGÜN - Dilber BAHADIR

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.