SAMSUN'DA FARKINDALIK EĞİTİMİ

Samsun Emniyet Müdürlüğü konferans salonunda, Motorcular ve Kuryeler Yardımlaşma Derneği, Samsun Motosiklet ve Kuryeler Derneği, Türk Chopper Motor Kulübü üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen seminere 201 motosiklet sürücüsü katıldı.

Samsun'da feci kaza! Polis memuru ile 2 çocuğu yaralandı Samsun'da feci kaza! Polis memuru ile 2 çocuğu yaralandı

TRAFİK KURALLARININ ÖNEMİNE DEĞİNİLDİ

Güvenli sürüş teknikleri uzmanı tarafından sunum yapılan sunumda trafikte motosikletlerin fark edilip saygı gösterilmesi, motosikletlerin de bir taşıt olduğu ve üzerinde can taşıdığı konularında farkındalık oluşturmak, trafik kazalarını önlemek, kural ihlallerini azaltmak amaçlanan seminerde, motosiklet sürücülerinin de trafik kurallarına uymalarının önem taşıdığı vurgulandı.

YAPILAN KAZALARIN YÜZDE 22'Sİ MOTOSİKLET 

Seminerde, 2022 yılı TÜİK verilerine göre ölümlü trafik kazasına karışan 321 bin 485 taşıttan yüzde 22,2'sinin motosiklet olduğuna dikkat çekilerek, trafik kaza oranlarının düşürülmesine yönelik polisiye tedbirlerin alındığı ancak sürücülerin trafik kurallarına riayet etmesi ve birbirlerine karşı saygı göstermesinin de önem taşıdığı kaydedildi.

Seminerin ardından katılımcılara Cumhuriyetimizin 100. yılı logosu bulunan boyunluk ile çekilen kura sonucunda 10 sürücüye kask hediye edildi.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.