Samsun’da son dönemde hızla yaygınlaşan pickleball sporu, kentin tamamını kapsayacak yeni bir projeyle daha geniş kitlelere ulaştırılacak. Samsun Valisi Orhan Tavlı’nın destekleriyle, Pickleball Samsun Derneği koordinasyonunda yürütülecek çalışmalar kapsamında 17 ilçede çeşitli faaliyetler gerçekleştirilecek.
17 İLÇEDE PICKLEBALL SAHALARI OLUŞTURULACAK
Proje kapsamında Samsun’un 17 ilçesindeki okulların bahçelerinde yeni pickleball sahalarının oluşturulması planlanıyor. Böylece öğrencilerin spora daha kolay ulaşması ve pickleballın kent genelinde yaygınlaştırılması hedefleniyor.
OKULLARA EKİPMAN DESTEĞİ
Çalışmalar çerçevesinde okullara ve ilgili kurumlara pickleball için gerekli olan file, raket ve top desteği sağlanacak. Öğrenciler ve projeye katılacak vatandaşlar için ücretsiz spor eğitimleri de düzenlenecek.
SADECE ÖĞRENCİLER DEĞİL, AİLELER DE KATILACAK
Proje yalnızca öğrencilerle sınırlı tutulmayacak. Öğretmenler, aileler, kamu çalışanları ve farklı yaş gruplarından vatandaşların da etkinliklere dahil edilmesi planlanıyor. Çalışmayla birlikte farklı sosyo-ekonomik gruplardan vatandaşların spor çatısı altında bir araya gelmesi, ailelerin çocuklarıyla birlikte sahada yer alması ve pickleballın Samsun’da daha geniş bir katılımcı kitlesine ulaşması amaçlanıyor.
PICKLEBALL SAMSUN’DA YAYGINLAŞIYOR
Kentin farklı noktalarında giderek daha fazla ilgi gören pickleballın, 17 ilçeyi kapsayacak projeyle birlikte Samsun genelinde daha görünür hale gelmesi bekleniyor.
Samsun'da 10 yıl hapis cezası bulunan firari yakalandı!
Halit Doğan’dan Samsun’a ulaşım müjdesi! Saatte 15 bin yolcu
DAHA FAZLA SAMSUN HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ





