Samsun’da, uyuşturucu bağımlılığının zararlarına dikkat çekmek üzere hazırlanan Pembe Aslında Siyahtır tiyatro oyunu okullarda sahnelenmeye başlandı.

İlkadım Belediyesi tarafından 16-18 Mayıs tarihleri arasında ilçedeki eğitim yuvalarında uyuşturucuyla mücadeleyi konu alan Pembe Aslında Siyahtır adlı tiyatro oyunu gösterilecek. 

Tiyatro Balans tarafından Pembe Aslında Siyahtır adlı tiyatro ilk olarak Köksal Ersayın Anadolu Lisesi öğrencilerine sergilendi. Sahnelenen tiyatro oyunu öğrenciler tarafından ilgiyle izlendi.

Oyunun, barkovizyon görüntüleri ile başladığı gösteride, gençlere rol model olabilecek ünlülerden mesajlar izletildi. Fakir bir ailenin oğlu ve zengin bir ailenin kızının bulaştığı zehrin hayatlarındaki olumsuzlukları ve ruhsal çöküşün konu edildiği oyunda gençlere; “Bu illetin zengini, fakiri, kızı, erkeği yok. Bu illete bulaşma, bulaşırsan ölürsün, bulaşırsan öldürürsün” mesajları verildi. Final sahnesinde ise bir maddenin adını kullanmadan, göstermeden yerde sürünme anı gözler önüne sergilendi.

Biz hayata ayna tutuyoruz
Gerçekleşen tiyatro oyununda öğrencilerin hem eğlendiklerini hem de uyuşturucuyla mücadele konularında bilgilenmiş olduklarını belirten yönetmen Metin Karaman, “Biz hayata bir ayna tutuyoruz. Seyirci de bu sayede bir empati kurabiliyor ve empati kurduğunda, ‘evet bu benim de başıma gelmişti, demek ki böyle de davranılabiliyormuş ya da burada dikkat etmem gerekiyormuş’ gibi çıkarımlarda bulunabiliyor. Dolayısıyla biz de bu hedefe ulaşmak adına tiyatronun gücünü bildiğimiz için bu sosyal projeyi tiyatro sahnesinde sergiliyoruz. Hedef kitle karşısına çıktığımızda daha bilinçli, daha doğru, hatasız bir oyunla çıkabilmek için elimizden gelen tüm çabayı sarf ediyoruz” dedi.

Tiyatro oyunu Samsun 19 Mayıs ve Samsun Gazi Anadolu Lisesi ile son bulacak.