SAMSUN'DA PAZARDA FİYATLAR DİP YAPTI

İlkadım ilçesi Ağabali Caddesi üzerinde cumartesi günleri kurulan semt pazarında yaşanan bolluk, fiyatların düşmesine neden oldu. Ağustos aynının dibini gören fiyatlar vatandaşın yüzünü güldürdü. Pazara gelen vatandaşlar evlerinin sebze-meyve ihtiyacını karşıladı.

"HERKES ALABİLİYOR"

Pazar esnafı Ömer Sebil, “Patates, soğan 7 ila 10 lira arasında fiyatlarda satılıyor. Fiyatlar bence çok uygun. Herkes alabiliyor. Zira aynı şekilde domates, karpuz, salatalık da vatandaşlarımızın zorlanmadan alabileceği fiyatlar aralıklarında” dedi.

"HER ŞEYDEN BOLCA VAR"

Esnaf Yakup Kınalı, “Fiyatlar şuanda çok hesaplı. Her şeyden bolca var. Vatandaşımız istediği gibi yiyebilir, ihtiyacını görebilir. Karpuz ve kavun çok uyguna satılıyor. Zira biber, patlıcan da aynı şekilde çok uyguna satılıyor. Salatalıklar 5 liraya satılıyor. Kavunun tanesi ise 3 liraya satılıyor” diye konuştu.

"ÜZÜMÜ ALAN YOK"

Esnaf Ahmet Akdeniz, “10 kasa domates, kilosunu 5 buçuk liraya aldık. 7 buçuk liraya tezgâhtaki satış fiyatını belirledik ama satılmıyor. Vatandaşlarımız hala ‘pahalı’ diyor. Fasulyeyi 11-12 lira aralığında aldık, 15 liraya satamıyoruz. Üzümü 10 liraya aldık, 12 buçuk lira satış fiyatı belirledik alan vatandaş yok. Şeftali bu sene çok bol. Şeftaliyi 5 ila 7 buçuk lira arasında satıyoruz” şeklinde konuştu.

VATANDAŞLAR MEMNUN

Vatandaşlar ise fiyatların düştüğünü, bazı ürünlerin çok ucuzladığını, mevcut durumdan memnun olduklarını ifade etti.

Pazarda fiyatlar şu şekilde:

Karpuz 1,5-2 lira, şeftali 5 lira, üzüm 10 lira, armut 10 lira, domates 7 lira, patlıcan 7 lira, fasulye 15 lira, biber 8- 10 lira, salatalık 5 lira, soğan 6 ile 8 arasında, kavun ise 7 TL.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.