Samsun'da Kurban Bayramı'nın yaklaşması ve okulların kapanmasıyla yollarda hareketlilik başladı. Seyahat etmek isteyen vatandaşlar, otobüs bilet fiyatlarını görünce şaşkınlık yaşarken hayat pahalılığının zorladığını dile getirdi.

İSTANBUL'DA GİTMEK 3 BİN LİRA 

Kurban Bayramı öncesi 30 lirayı geçen motorin fiyatlarıyla şehirlerarası yolculuk artık lüks oldu. Samsun'dan İstanbul’a gidip gelecek 4 kişilik bir ailenin 350 liradan bilet fiyatı ile  masrafı yaklaşık 3 bin lira oldu. Firmalar ise akaryakıt fiyatlarının zorladığını her zam da zarar ettiklerini söyledi.  Samsun'dan  İstanbul ve Nevşehir'e gitmek isteyen biri 350 TL,  Yalova için 380,  İzmir için de  405 lirayı gözden çıkarmak zorunda. 

ZARAR EDİYORUZ

Bir otobüs firması yetkilisi Kurban Bayramı öncesi stılan biletleri akaryakıt fiyatlarına göre sattıklarını belirterek, " Mazot fiyatları 30 liranın üstüne çıkmakta. Bizim sattığımız fiyatlar 22,23 lirayı baz aldığımız fiyatlardı. Bu sattığımız biletlerin hepsinden zarar ettik. Kurban bayramı vesilesiyle gönderdiğimiz arabalardan biz sadece arabanın masrafını çıkartmanın peşindeyiz. Firmaların çoğu daha önceden biletlerini sattı. Herkes şuanda bir kaç gün sonrası için bilet satıyor çünkü yarın ne olacağı belli değil" dedi.

750 LİRA YAKIYOR

Bir otobüs firmasının şoförü ise akaryakıt fiyatlarının mağdur ettiğini belirterek "Ortalama 750 litre mazot yakıyoruz. Bunu 30 liradan hesaplarsak  20-25 bin yapıyor. İster istemez bu da vatandaşa yansıyor.Zamla yatıyortuz zamla kalkıyoruz. Bu sabah aldığımız mazotun fiyatı 9 bin 500 lira" dedi.  

Zeynep Barutçu, Buğrahan MAYUK

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN