Samsun’da eğitim yatırımları ve okullarda yürütülen onarım çalışmaları masaya yatırıldı. Samsun Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) ile İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen çalışmaların değerlendirildiği toplantıya Vali Orhan Tavlı başkanlık etti.
SAMSUN’DA 18 YENİ EĞİTİM YATIRIMI
Toplantıda 2025 yılında Samsun genelinde yürütülen 18 yeni eğitim yatırımı ele alındı. Bu yatırımlardan 2’sinin inşaatı tamamlanırken, 9 yatırımın ihale hazırlıkları, 7 yatırımın ise inşaat çalışmaları devam ediyor.
112 OKULDA ONARIM ÇALIŞMASI
2026 yılı büyük onarım çalışmaları kapsamında Samsun’da toplam 112 okulda çalışma yürütülüyor. Bu kapsamda 82 okulda çatı onarımı, ıslak zemin ve muhtelif inşaat işleri yapılırken, 20 okulda ısıtma sistemleriyle ilgili çalışmalar gerçekleştiriliyor. 8 okulda elektrik onarımı, 2 okulda ise yangın merdiveni ve algılama sistemleri çalışmaları sürdürülüyor.
ONARIM BÜTÇESİ 115,9 MİLYON TL
Samsun’da 2026 yılı büyük onarım bütçesi 115 milyon 900 bin TL olarak belirlendi. Bu kapsamda gerçekleştirilen çalışmalarda 99 milyon TL harcama yapıldı. Toplantı, İlkadım Kaymakamı ve YİKOB Başkanı Abdulkadir Demir, İl Millî Eğitim Müdürü Dr. Murat Ağar, Yatırım İzleme Müdürü Fatih Ercan ile ilgili şube müdürleri, şefler ve personelin katılımıyla gerçekleştirildi.
Samsun’da okullara bahçe görevlisi alınacak! Şartlar belli oldu
Samsun’da tarım arazileri için karar masası kuruldu
DAHA FAZLA SAMSUN HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ







