Samsun'da Okulda 7 Öğrenciyi Taciz İddiası, Veliler Okulu Bastı! Samsun'da bir ilkokulda 7 öğrencinin öğretmenleri tarafından taciz edildiği iddiası velileri ayaklandırdı. Öğretmen gözaltına alındıktan sonra görevinden de uzaklaştırıldı. Samsun'da İlkadım İlçesi'nde bir ilkokulda 3. sınıfta öğrenim gören bir kız çocuğunun cinsel tacize uğradığı iddiasının ardından aynı öğretmenin 4'ü kız 3 erkek 7 öğrenciye daha iğrenç davranışta bulunduğu ortaya çıktı. Öğrenci velileri okul önünde durumu protesto ederken, 37 yaşındaki öğretmen Y.Ö., hem gözaltına alındı hem de görevden uzaklaştırıldı. İddiaya göre, Samsun'da Kazım Orbay İlkokulu'ndaki 3'üncü sınıf bir kız öğrenci, annesine "Öğretmenim de beni böyle peçeteyle siliyor" demesinden sonra aile durumu polise bildirdi. Bunun üzerine 3'üncü sınıflardan sorumlu öğretmen Y.Ö., gece gözaltına alındı.

İLÇE EMNİYET MÜDÜRÜ SAKİNLEŞTİRDİ

Öğretmenin taciz iddiasıyla gözaltına alınmasından sonra okul önüne gelen veliler tepki gösterdi. Okul yönetiminin ise ailelere bilgi vermemesin ardından aileler arasında da kısa süreli tartışma yaşandı. Olay yerine gelen polis ekipleri velileri yatıştırmaya çalıştı. İlkadım İlçe Emniyet Müdürü Beytullah Zafer'in, ikna edici açıklamasından sonra ortalık biraz sakinleşti.

SAMSUN'DA VELİLER TACİZ İDDİASINA TEPKİLİ

Bu arada, duruma tepki gösteren ve okulda torunun okuduğunu belirten Selda Bekçi, "Ben de evdeydim. Aşağıda gürültüyü duydum. 'Okulda taciz olayı var' dediler. Benim de torunum var burada. Hepsi bizim çocuklarımız. Müdür geldi ancak açıklama yapmadı. Açıklama istiyoruz" dedi. Adını vermek istemeyen ve 2 çocuğunun bu okulda eğitim gördüğünü belirten bir veli ise, "Benim iki çocuğum var. Bu okula giren her çocuk benim çocuğum sayılır. Hakkımızı birlikte arayacağız. Eğer böyle bir şey söz konusu ise bu gereken cezayı almak zorunda. Bugün burada bin 600 öğrenci var. Eğitimci olarak çok insanla karşılaştık. Böyle bir olayla ilk defa karşılaştık. İdareden bir açıklama istiyoruz. 7 öğrenci diyorlar. 'İç çamaşırını aşağı indirdi' diyenler var, 'özel bölgelerini taciz etti' diyenler var. Kafamız karışmış durumda. Bu çocuklar benim çocuğum sayılır. Eğitimcinin önce vicdanı olması gerekiyor, önce adam olması gerekiyor. Benim evladımı okutuyorsa kendi evladı gibi bakmalı. 3 yaşındaki 5 yaşındaki 10 yaşındaki çocuk bu zamanda bir erkeğe ne verebilir?" diyerek tepki gösterdi. "TAYT GİYİN DE GELİN" Anne K.P. ise, “Akşam kızıma sordum. ‘Sana da böyle bir şey oldu mu?’ diye. ‘Evet, anne bana bugün yaptı’ dedi. Ben zaten bir iki hafta önce de şüphelenmiştim. ‘Tayt giy’ demişti. Hissetmiştim ama bu kadarını beklemiyordum” diye konuştu. Velilerden biri, “Çocuğa 'tayt giyin de gelin okula' diyormuş. 'Formalarınızla gelmeyin' diyormuş. Neden? Bedenlerini daha iyi okşayabilmek için. Yazıklar olsun. Biz çocuklarımızı kime emanet ediyormuşuz” ifadelerini kullandı. Velilerden Rıfat Ekiz, "Buradaki konu taciz diye duyduk. 3. sınıfa giden bir çocuğa yapılacak bir şey mi bu. Böyle bir kansızlık var mı? Hangi anne-baba kabul eder bunu. Gece gözaltına alınmış” açıklamasında bulundu.

SAMSUN VALİLİĞİ'NDEN TACİZ İDDİALARINA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Öte yandan, Samsun Valiliği'nce yapılan açıklamada, olayın hassasiyetle takip edildiği belirtilerek, şu ifadelere yer verildi: "15 Aralık 2021 Çarşamba günü basın yayın organlarında “Samsun’da Öğretmenden Öğrencilere Taciz İddiası” başlıkla çıkan haberlerde bahsi geçen öğretmenle ilgili adli ve idari soruşturma açılmış ve öğretmen açığa alınmış olup konu Valiliğimiz tarafından hassasiyetle takip edilmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." 'İFTİRA ATIYORLAR' İDDİASI Y.Ö.'nün ifadesinde iddiaya göre "Ben suçsuzum bu tarz eylemlerde hiç bulunmadım. Veliler bana iftira atıyorlar" dediği öğrenildi. Gözaltına alındıktan sonra Samsun Adliyesi'ne sevk edilen öğretmen Y.Ö., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Hakan AKGÜN, Umut Can EREN - İHA

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.