Samsun'da Öğretmenler 24 Kasım’da Müjde Bekliyor Memur Sen İl Temsilcisi Eğitim Bir Sen Samsun 1 Nolu Şube Başkanı Hamdi Yıldız, Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun beklentileri karşılayacak şekilde çıkarılması gerektiğini söyledi

Samsun'da öğretmenler adına basın açıklaması yapan Memur Sen İl Temsilcisi Eğitim Bir Sen Samsun 1 Nolu Şube Başkanı Hamdi Yıldız, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde öğretmenlere verilebilecek en büyük müjdenin, Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun TBMM gündemine gelmesi olacağını söyledi.

'BEKLENTİ ARTIK KARŞILANMALI' Öğretmenler, İlkadım İlçesi Eğitim Bir Sen Samsun Şubesi önünde gerçekleştirilen basın açıklamasında Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun bir an önce çıkarılmasını istedi. Meslektaşları ve sendika adına açıklama yapan Başkan Hamdi Yıldız, "Meslek kanunu, içeriği itibarıyla öğretmenlerin atamadan yer değiştirmeye, yetişmeden gelişmeye, eğitim imkanlarından kariyer basamaklarına erişime, ehliyetten liyakate kadar ayrımcılık ya da ayrıcalıktan uzak, objektif hükümler ihtiva etmelidir. Zaman, vaatleri gerçeğe dönüştürme, hedefleri sonuca ulaştırma zamanıdır. Öğretmenin özlük haklarını ve yetkilerini genişletecek, ona destek olacak bir içerikle Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun çıkarılması beklentisi artık karşılanmalıdır. EğitimBirSen olarak, belirttiğimiz hususlar temelinde katkı ve destek sunacağımızı bu vesileyle bir kez daha temin ve teyit ediyor; siyasi iradeyi, TBMM’yi ve Milli Eğitim Bakanlığı’nı Öğretmenlik Meslek Kanunu’nu bir an evvel hayata geçirmek konusunda adım atmaya çağırıyoruz" dedi.

TBMM GÜNDEMİNE GETİRİLMELİ Yıldız sözlerini şu şekilde tamamladı: "24 Kasım’da öğretmenlerimize verilebilecek en büyük müjde, özlük haklarını koruyup geliştirecek, çalışma şartlarını iyileştirecek, uğradıkları şiddeti önleyecek, sorunlarına çözüm üretecek ve mesleklerinin itibarını hak ettiği yere taşıyacak bir içerikle Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun TBMM gündemine getirilmesidir.”