Samsun'da Milli Eğitim Vakfı İlkokulu öğretmen ve öğrencileri "2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü" nedeniyle otizme dikkat çekmek için etkinlik düzenledi.

WhatsApp Image 2022-04-01 at 13.50.56.jpeg

MAVİ RENK TİŞÖRT GİYDİLER

Atakum İlçesinde faaliyetlerine devam eden Milli Eğitim Vakfı İlkokulu 2/D sınıfındaki öğretmen ve öğrencileri "2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü" nedeniyle otizme dikkat çekmek için etkinlik düzenledi. Otizmin rengi olam mavi renk tişört giyip, birlikte film izleyen öğrenciler, keyifli vakit geçirdi.

WhatsApp Image 2022-04-01 at 13.50.55.jpeg

4 ÖĞRENCİMİZ VAR

Okuldan yapılan açıklamada otizm konusunda farkındalık yaratmak ve sorunlara çözüm bulmak amacıyla etkinlikler düzenlendiği belirtilerek, şu ifadelere yer verildi: " Otizmin mavi renk olmasının sebebi parlaklığı az olan renklerin ve spektrumdaki çocuklar için sakinleştirici rahatlatıcı etki yarattığını gözlemleyen uzmanlar soğuk renk olarak görülen mavi rengi otizmin rengi olarak belirlemiştir. Okulumuzda özel eğitim sınıfında 4 hafif düzey otizm tanılı öğrenci bulunmaktadır. Farkındalığı artırmak ve günün önemini anlamak adına çeşitli etkinlikler yapılmaktadır. Bunlardan biri de sinema etkinliği. 2. sınıf öğrencelerimiz mavi renk tişört giyerek arkadaşlarıyla birlikte film izleyip keyifli vakit geçirdiler."

Dilber BAHADIR

WhatsApp Image 2022-04-01 at 13.50.55 (1).jpeg

 SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.