Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2026-2027 eğitim öğretim yılı için aldığı yeni karar, Samsun’daki öğrencileri ve velileri de yakından ilgilendiriyor. Belirli şartları taşıyan okullarda ders süreleri, valilik kararıyla 40 dakikadan 30 dakikaya kadar indirilebilecek. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in imzasıyla 81 il valiliğine gönderilen yazıyla, bazı resmi okullarda ders saatleriyle ilgili yeni düzenlemenin önü açıldı.

SAMSUN’DA HANGİ OKULLARDA UYGULANABİLECEK?

Düzenleme, tüm okullarda otomatik olarak uygulanmayacak. Ders sürelerinin kısaltılmasına, okulların fiziki şartları ve öğrenci yoğunluğu değerlendirilerek valilikler tarafından karar verilecek.

Uygulama kapsamında;

Yıkım ve yeniden yapım çalışmaları nedeniyle başka binalarda eğitim veren,
Güçlendirme çalışmaları sebebiyle farklı okul binalarında eğitim yapan,
Öğrenci yoğunluğu nedeniyle ikili eğitim uygulayan resmi ilköğretim ve ortaöğretim kurumları yer alacak.

Samsun’da kritik su toplantısı! Kızılırmak Havzası için düğmeye basıldı
Samsun’da kritik su toplantısı! Kızılırmak Havzası için düğmeye basıldı
İçeriği Görüntüle

40 DAKİKALIK DERS 30 DAKİKAYA KADAR İNEBİLECEK

Bakanlığın yazısına göre, şartları taşıyan okullarda bir ders saatinin süresi 40 dakikadan 30 dakikaya kadar düşürülebilecek. Kararın özellikle ikili eğitim yapan okullarda yaşanan zamanlama sorunlarının azaltılması amacıyla uygulanabileceği belirtildi.

KARARI SAMSUN VALİLİĞİ VERECEK

Ders sürelerinin kısaltılıp kısaltılmayacağı, okulların ihtiyaçları ve mevcut koşulları değerlendirilerek Samsun Valiliği tarafından yapılacak planlama doğrultusunda belirlenecek. Düzenleme kapsamında tüm okullarda ders sürelerinde değişiklik yapılması söz konusu olmayacak.

TENEFFÜS VE ÖĞLE ARASI SÜRELERİ DE DÜZENLEMEDE YER ALIYOR

Milli Eğitim Bakanlığı’nın yazısında ders sürelerinin yanı sıra teneffüs ve öğle arası sürelerine ilişkin mevcut kurallara da dikkat çekildi. İkili eğitim yapan okullarda teneffüs süreleri en az 10 dakika olarak uygulanırken, öğle arası süresinin ise yönetmelik hükümleri doğrultusunda belirleneceği ifade edildi.

YENİ UYGULAMA 2026-2027 EĞİTİM YILINDA GEÇERLİ OLACAK

Ders sürelerine ilişkin düzenleme, 2026-2027 eğitim öğretim yılında belirlenen şartları taşıyan resmi okullarda valiliklerin planlaması doğrultusunda uygulanabilecek.

Samsun'da fındıkta işçilik maliyeti yüzde 70 azalıyor!

Samsun'da fiyatı 100 lirayı aşmıştı! Dev indirim geldi

DAHA FAZLA SAMSUN HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Muhabir: İLKAY SERDAR