Of Çaykara Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Osman Nuri Sarı, Filistin'de yaşanan insanlık dışı muamelenin bir an önce sona erdirilmesi için 10 Aralık İnsan Hakları Günü'nde Birleşmiş Milletler başta olmak üzere tüm sivil toplum kuruluşlarını ve uluslararası camiayı göreve çağırdıklarını dile getirdi.

ORANTISIZ GÜÇ KULLANIYORLAR

Of Çaykara Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından 10 Aralık İnsan Hakları Günü dolayısıyla Atatürk Anıtı önünde düzenlenen basın açıklamasında Filistin'e destek verildi, İsrail'e tepki gösterildi. Dernek adına basın açıklamasını okuyan Başkan Osman Nuri Sarı, "İsrail, 7 Ekim'den itibaren bütün dünya ülkelerinin gözü önünde Gazze'de büyük bir katliama başlamıştı. Çocuk, kadın ve yaşlıların da dahil olduğu sivillere yönelik gerçekleştirilen saldırıların şiddeti her geçen gün artmaktadır. İsrail'in orantısız güç kullanarak gerçekleştirdiği insanlık dışı bu saldırılarla öncelikle Gazze'yi insansızlaştırmaya sonrasında da kendi vatandaşlarını vatanlarından zoraki koparılan Filistinlilerin yerine iskân ettirerek yeni bir işgal hareketine zemin hazırladığı açıkça görülmektedir" dedi.

HAKKANİYETLİ TAVIR VURGUSU

Masum insanların İsrail'in insan haklarını hiçe sayan acımasız saldırılarını şiddetle kınadıklarını kaydeden Sarı sözlerini şöyle sürdürdü: "Bölgedeki huzurun tesis edilebilmesi ve Filistin'de yaşanan insanlik dışı muamelenin bir an önce sona erdirilmesi için 10 Aralık İnsan Hakları Günün de Birleşmiş Milletler başta olmak üzere tüm sivil toplum kuruluşlarinı ve uluslararası camiayı göreve çağıriyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Yurtta sulh cihanda sulh' ilkesinden hareketle İsrail'in bölgedeki saldırılarını acilen sona erdirmesini ve böylelikle akan kanın dinerek mazlumların mağduriyetinin giderilmesini istiyor insani değerlere dayalı adil ve hakkaniyetli bir tavır ortaya konmasını bekliyoruz. Saldırılar sonucunda hayatını kaybeden Filistinli 
kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyor, Filistin halkının haklı mücadelesini desteklediğimizi kamuoyunun dikkatine arz ediyoruz."

Samsun'da denizde can pazarı! Balıkçı akıntıya kapıldı Samsun'da denizde can pazarı! Balıkçı akıntıya kapıldı

NEJLA KAYA 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.