Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Erkan Avcı ve Terme Ziraat Odası Başkanı Ferda Ergün, fındık açıklaması yapan Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner'i "Fındık maliyetinden anlar mı? Bir kere tarlaya girmiş mi?" diyerek eleştirdi.

ELEŞTİRİLERDE BULUNDULAR

Avcı, Bafra Ziraat Odası Başkanı Tosuner'i "Bu rakama şapka çıkartırım diyenlere sözüm şu olsun. Gelişi güzel açıklamalar insanı kul hakkına sokar" sözleri ile eleştirirken Ergün ise "Bafra Ziraat Odası Başkanı fındık maliyetinden anlar mı? Bir kere tarlaya girmiş mi?" diye sordu.

'FINDIKTAN BİHABER'

Açıklanan fındık fiyatı ile ilgili "54 lira büyük para. Bu fiyata şapka çıkarırız. Devletin 54 lira fiyat vermesi özel alıcılarda fındığın 60 lirayı bulması demektir. Cumhurbaşkanımız Erdoğan güzel bir fiyat verdi. Fındık üreticilerine hayırlı uğurlu olmasını dilerim. Kazasız belasız bir sezon diliyorum" açıklaması yapan Bafra Ziraat Odası Başkanı Tosuner'i eleştiren Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Avcı "Bazı ziraat odası başkanlarının hiç ilgi alanına girmeyen ürünler için açıklama yapmış olma adına basına demeç vermelerini çok manidar buluyorum. Ömründe bir ocak fındığın nasıl yetiştirildiğinden bihaber olanlar, tütünü tarım ürünü statüsüne kavuşturup, tütün bölgesi olan ilçemde, tütün üreticilerinin desteklenmesini nasıl başarırım, sulamada ucuz enerjiye çiftçileri nasıl kavuştururum, ÇKS'den faydalanamayan çiftçilerin sorunlarına ne çözüm bulurum diye düşüneceğine, tuzu kuruluk yapmalarını esefle karşılıyorum. Bu rakama şapka çıkartırım diyenlere sözüm şu olsun gelişi güzel açıklamalar insanı kul hakkına sokar. Karpuz açıklaması ile üreticinin karpuzunun tarla kalmasına sebep olduğu gibi fındık fiyatı 54 değil, Samsun için 52 TL'dir. TMO'nun kesintisinden sonra 50 TL civarındadır. Kota olduğu için üretici fındığının üçte ikisini tüccara vermek zorunda kalacaktır. Tüccarda 45 lira bandında aldığı takdirde fındık üreticisinin eline nakliye hariç ortalama 47 lira 50 kuruşu geçecektir. Şükretmesini biliriz de adam aldatmasını hiç öğrenmedik. Öğrenmeyelim ki farkımız ortaya çıksın" dedi. 

'MALİYETİ BİLMEDEN AÇIKLAMA YAPMIŞ'

Tosuner'in fındığun maliyetini bilmeden açıklama yaptığını kaydeden Terme Ziraat Odası Başkanı Ferda Ergün ise şunları söyledi "Bafra Ziraat Odası Başkanı fındık maliyetinden anlar mı? Bir kere tarlaya girmiş mi? Bafra Ziraat Odası Başkanı tütünden, çeltikten, buğdaydan anlar. Fındığın maliyetini bilmeden açıklama yapması büyük yanlış."

Haydar ÖZTÜRK

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.