AK Parti İlkadım İlçe Başkanı Mücahit Erbin'in İlkadım Belediye Meclisi'nde sözleşmeli personel alımı ile ilgili yapılan oylamayı hukuki olmadığı gerekçesi ile yargıya taşıyacaklarını söylemesi sonrası, MHP İlkadım İlçe Başkanı Özcan Kınalı, CHP İlkadım İlçe Başkanı Metin Telatar, İYİ Parti İlkadım İlçe Başkanı Burcu Işıtan Satar'dan konuyla ilgili açıklamalar geldi.

"HUKUKSUZLUK VARSA YANLARINDAYIZ"

MHP İlkadım İlçe Başkanı Özcan Kınalı, meclis kararının yargıya taşınacak olması ile ilgili "Hukuk dışı bir durum varsa, herkes hakkını arayabilir. Hukuki olmayan bir şey varsa ittifakın yanındayız" dedi. 

"KENDİLERİNE BAKSINLAR"

CHP İlkadım İlçe Başkanı Metin Telatar ise AK Parti'nin yargıya başvurma yönündeki açıklamasını eleştirdi. Telatar, "Eğer bir usulsüzlük bir hukuksuzluk arıyorlarsa, kendi içlerine bakmalarını öneriyorum" açıklaması yaptı.
Telatar, "Yeni sözleşmeli personel alımı ile ilgili kendilerine de bilgi verilmiş. Meclise gelen konu sözleşmeli personel alımı ile ilgiliydi. Eğer akrabalar işe alınacak olmuş olsaydı, kimin akrabası alınacaksa o meclis üyesinin toplantıya katılmaması gerekirdi. Böyle bir şey yok. Bu sadece bir iddia. Sonuçta meclis, kararı kabul etti. Bunun hukuka aykırı bir tarafını göremiyoruz" diye konuştu. 

"HUKUKİ HAKLARINI KULLANABİLİRLER"

İYİ Parti İlkadım İlçe Başkanı Burcu Işıtan Satar da yaptığı açıklamada oylamanın herkesin gözü önünde gerçekleştiğine dikkat çekerek, mecliste demokratik bir karar alındığını vurguladı. Satar, AK Parti'nin meclis kararını yargıya taşıyacak olması ile ilgili Samsun Medya Grubu'na yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Herkes hukuki hakkını kullanabilir. Mecliste kadroya ilişkin bir teklif sunuldu ve demokratik bir oylama yapıldı. Millet İttifakı olarak belediye meclisinde biz azınlığız. Bu nedenle sözleşmeli personel alımı ile ilgili gündem maddesinin onaylanmasını bir türlü kabul edemediler. Oylama açık bir şekilde yapıldı ve AK Parti'nin itirazı üzerine iki kez oylar sayıldı. Sonuç olarak gündem maddesi kabul edildi." 

Haydar ÖZTÜRK

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.