Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, hayvanlardaki şap hastalığına karşı her yıl rutin olarak 2 doz uygulanan aşı sayısını bu yıl ilk kez 3'e çıkardıklarını belirterek, "İlk aşı dozunu Baskın Aşılama Programı kapsamında 29 Ocak-31 Mart 2024 tarihlerinde uygulayacağız" dedi.

EKONOMİK KAYIPLARA NEDEN OLUYOR

Sığır, manda, koyun, keçi ve geyik gibi çift tırnaklı hayvanlarda rastlanan bulaşıcı hastalık şap, ülkeler arası canlı hayvan ve hayvansal ürün ticaretini olumsuz etkilerken büyük ekonomik kayıplara da neden oluyor. Bu kapsamda şap hastalığına karşı yürütülen mücadele kapsamında, önemli bir adım daha atıldı ve yeni bir aşılama programı başlatıldı.

Samsunlular dikkat! Son gün 31 Mayıs Samsunlular dikkat! Son gün 31 Mayıs

YETİŞTİRİCİLERE ÇAĞRI

Şap hastalığına karşı etkin ve kararlı mücadelenin artarak devam ettiğini kaydeden Sağlam, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: "Bu yıl ilk kez 3 doza çıkardığımız aşının ilk dozunu 29 Ocak-31 Mart tarihlerinde aşı bedeli almadan uygulayacağız. Tüm yetiştiricilerimize 'Kolay olanı seçin, aşılamaya geçin' diyor, hayvanlarımızı hastalıktan korumak için aşı kampanyamıza katılmaya davet ediyoruz."

Samsun'da geçtiğimiz yıl bazı zaman aralıklarında şap hastalığının yayılmasını önlemek amacıyla hayvan pazarları kapatılmıştı.

NEJLA KAYA 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.