Samsun Fakirleri Koruma ve Yardımlaşma Derneği, KOAH hastası olduğu için bir yıldır çalışamayan ve ikinci kez kansere yakalanan 38 yaşındaki kadına sahip çıkarak, kızının okul masraflarını üstlendi.

samsun-genc-kiz-504.jpg

ÜNİVERSİTEYE GÖNDEREMEDİ

Samsun'da ikinci kez kansere yakalanan 38 yaşındaki Z.Ö, KOAH hastası olduğu için bir yıldır çalışamıyor. Eşiyle boşanan Öztürk'ün kızı 19 yaşındaki M.Ö, girdiği sınavda Bayburt Üniversitesi Aydıntepe Meslek Yüksek Okulu Çocuk Koruma ve Bakım Hizmetleri Bölümü'nde okumaya hak kazandı. Ancak anne ek bir geliri olmadığı için kızının eğitim masraflarını karşılayamadı. Bunun üzerine Samsun İli Fakirleri Koruma ve Yardımlaşma Derneği'ne başvuran Z.Ö. verilen destek sayesinde kızını okula kaydettirip masraflarını karşılayabildiğini söyledi.

05-fakir (1).PNG

BİR YILDIR ÇALIŞAMIYOR

Yardıma muhtaç kişilerin ihtiyaçlarını karşıladıkça mutlu olduklarını dile getiren Samsun İli Fakirleri Koruma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Adem Vural, "Z.Ö. gelip bize durumunu anlattı. Kızını okutamayacağını söyledi. Bize başvurduğu gün kayıt döneminin de son günüydü. İleri derecede KOAH hastası olduğu için raporlu. Bir yıldır çalışamıyor. İkinci kez kansere yakalanmış. Hayırseverlerin yardımı ile 'inşallah okuturuz' dedik. Ve kızımızı kayıt ettirip, yurda yerleştirdik. Annenin geliri olmadığı için, her ay faturalarına destek ve gıda yardımı yapıyoruz. Ayrıca öğrenci kızımıza her ay destek oluyoruz" diye konuştu.

Ercan ÜSLÜ

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.