TÜM BEL-SEN Samsun Şube Başkanı, KESK Dönem Sözcüsü Suat Yıldız, Sinop’ta Nükleer Güç Santrali'nin ÇED raporunun iptal edilmesi gerektiğini dile getirerek, "Bölgemizde ve Sinop’ta nükleer güç santrali istemiyoruz" dedi.

WhatsApp Image 2022-03-25 at 14.14.26.jpeg

SAMSUNLULAR'A DAVET

Sinop'ta kurulması planlanan nükleer güç santrali için çevresel etki değerlendirme (ÇED) raporunun iptali davasının duruşması, 28 Mart'ta Samsun'da görülecek. Sinop Nükleer Karşıtı Platformu'na, Samsun'da destek vereceklerini dile getiren Yıldız, "Samsun halkını yanımızda görmek istiyor, birlikte, Sinop’umuza, bölgemize ve ülkemize, insanlığa, doğamıza, canlı yaşama ve geleceğimize sahip çıkmaya çağırıyoruz. Kazanırsak birlikte, kaybedersek de birlikte kaybetmiş olacağız" diyerek çağrıda bulundu.

WhatsApp Image 2022-03-25 at 14.15.34.jpeg

'NÜKLEER SANTRAL YAPIMI DURDURULSUN'

Yıldız yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:

"28 Mart’ta görülecek davada ÇED raporu ile ilgili mahkemenin vereceği karar oldukça önem taşımaktadır. Çünkü Çernobil ve Fukuşima gibi faciaların insanlara ve canlı yaşama verdiği zararlar ortada duruyor, özellikle Çernobil kazasının olumsuz etkileri Karadeniz bölgesinde yoğun olarak hala yaşanmaktadır. Birde son zamanlarda Rusya’nın Ukrayna’ya açtığı savaş ile de nükleer enerjinin insanlığın geleceği için nasıl büyük bir tehdit oluşturabileceği yeniden anlaşıldı. Bölgemizde ve Sinop’ta nükleer güç santrali istemiyoruz. ÇED raporu da iptal edilsin, nükleer güç santrallerinin yapımı da durdurulsun."

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

WhatsApp Image 2022-03-25 at 14.16.02.jpeg