Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) tarafından Samsun’da gerçekleştirilen Cankurtarma Sportif Deniz Açık Yaş Erkekler Bireysel ve Kulüpler Arası Türkiye Şampiyonası, Kadınlar Bireysel ve Kulüpler Arası Federasyon Kupası ile Milli Takım Seçmeleri sona erdi.

Atakum Plajı’nda iki gün boyunca devam eden organizasyona 44 erkek ve 20 kadın olmak üzere toplam 64 sporcu katıldı.

Samsun’da nefes kesen final! Şampiyonlar belli oldu

ZORLU HAVAYA RAĞMEN MÜCADELE SÜRDÜ

Uzun yılların ardından ilk kez uluslararası yarışma standartlarına göre gerçekleştirilen organizasyonda sporcular, sağanak yağmur ve güçlü rüzgâra rağmen mücadeleyi bırakmadı.

Kadın ve erkek sporcular; açık su yüzme, kurtarma kemeriyle cankurtarma, bayrak kapma, 90 metre plaj koşusu ve bin metre plaj koşusu olmak üzere 5 farklı disiplinde yarıştı.

Samsun’da nefes kesen final! Şampiyonlar belli oldu

EN BAŞARILI KULÜPLER BELLİ OLDU

Erkekler Türkiye Şampiyonası’nda Çanakkale Sualtı Spor Kulübü, organizasyonun en başarılı spor kulübü olmayı başardı.

Kadınlar Federasyon Kupası’nda ise İlkiz Cankurtaran Merkezi Spor Kulübü zirvede yer aldı.

Samsun’da nefes kesen final! Şampiyonlar belli oldu

ELİF BAY 3 DİSİPLİNDE ZİRVEYE ÇIKTI

Kadınlarda organizasyonun öne çıkan isimlerinden biri İlkiz Cankurtaran Merkezi Spor Kulübü sporcusu Elif Bay oldu.

Bay, mücadele ettiği 5 disiplinin 3’ünde birinciliğe ulaşarak Kadınlar Federasyon Kupası’nın en fazla madalya alan sporcusu oldu.

Samsun’da nefes kesen final! Şampiyonlar belli oldu

BORA DUMAN'DAN 2 TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞU

Erkekler kategorisinde ise yine İlkiz Cankurtaran Merkezi Spor Kulübü’nden Bora Duman dikkat çekti. Duman, 5 disiplinin 2’sinde Türkiye şampiyonluğuna ulaşarak Erkekler Türkiye Şampiyonası’nın en fazla madalya alan sporcusu oldu.

Samsun’da nefes kesen final! Şampiyonlar belli oldu

Aysu Arslan’a Samsun’da çiçekli karşılama
Aysu Arslan’a Samsun’da çiçekli karşılama
İçeriği Görüntüle

MADALYALAR SAMSUN'DA TAKDİM EDİLDİ

Organizasyonun ardından Samsun Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi’nde kapanış ve ödül töreni gerçekleştirildi.

Dereceye giren sporcular ve takımların madalyalarını aldığı törene Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Erdem Okandan, TSSF Yönetim Kurulu Üyesi Behçet Kutlu, TSSF Başkan Danışmanı ve Genel Direktörü Dr. İrfan Kara, Atakum Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Serkan Perçin ile TSSF İl Temsilcisi Birol Genç katıldı.

Samsun’da nefes kesen final! Şampiyonlar belli oldu

Samsun Yelken Kulübü Altın Kilit Yarışları’nda fırtına gibi esti

Samsunspor taraftarından Yasin Kol ve VAR’a “tiyatro” tepkisi

Kaynak: İHA