Samsun'da Ne Yenir? Samsun'un Neyi Meşhur? Samsun'a ziyarete gelenler "Samsun'da ne yenir? "Samsun'un neyi meşhur?" sorularına yanıt arıyor. İşte yanıtı Samsun'a turistik ziyaret gerçekleştirmek isteyenlerin aklına gelen ilk sorulardan birisi de "Samsun'da ne yenir? "Samsun'un neyi meşhur?" soruları oluyor. Karadeniz'e has lezzetleri de içinde barındıran Samsun mutfağı Bafra pidesi ve turşu yemekleriyle öne çıkıyor. İşte kendine hayran bırakan ve Samsun'a yolu düşenlerin mutlaka tatması gereken Samsun lezzetleri hakkında merak edilenler...

1-Bafra Pidesi

Samsun için oldukça popüler olan bu lezzet kıymanın kavrularak içine konulan soğan ve baharatla birlikte hamurla birleştirilerek fırında pişer. Terme pidesine göre daha kıtırdır.

2-Terme Pidesi

Terme pidesi de Bafra pidesi gibi Samsun için lezzet açısından vazgeçilmezlerdendir. Terme pidesini Bafra pidesinden ayıran en belirgin özelliği açık olarak kara fırında pişirilmesi, kıymalı pidesinin içine kavrulmuş soğan dışında hiçbir şey konulmaması ve içine konulan malzemenin dışarıya dağılmaması için hamurunun hafif kapalı yapılmasıdır. Terme pidesi tercihen kaşarlı kuşbaşılı olarak da yapılabilir ve ayrıca Bafra pidesine kıyasla daha yumuşak olur.

3-Kaz Tiridi

Kaz tiridi kaz etinden yapılmaktadır. Kaz yumuşayana kadar haşlanır ve üzerine bulgur pilavı eklenir. Kaz tiridinin en önemli özelliği kaz etinden yapılıyor olmasıdır.

4- Turşu Kavurma

fasulye turşusunun bol soğanla kavrularak yapılan bu lezzet Karadeniz yöresinde olduğu gibi samsun için de vazgeçilmezlerdendir.

5-Mısır Çorbası

Mısır çorbası, mısır yarması, soğan ve fasulye ile yapılır. Samsunda oldukça meşhur olan bu çorbayı şehrin tüm restoranlarında yiyebilirsiniz.

6- Bafra Nokulu

Hafif tatlımsı olan dillere destan lezzet Bafra nokulu her an yani ister sabah kahvaltısında, ister öğleyin, yada gün içinde yenebilecek bir lezzettir. Çıtır çıtır ağızda dağılan tadıyla bir yiyen bir daha vazgeçemez SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.