CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, İYİ Parti İl Başkanı Hasan Aksoy ile SP İl Başkanı Salih Şen, demokratik yapıya zarar verdiğini gerekçesiyle sığınmacıların bir an önce ülkelerine dönmesi gerektiğini belirtti.

O İFADELERİ DEĞERLENDİRDİLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sığınmacılarla ilgili, "Suriyeli kardeşlerimizin gönüllü ve onurlu geri dönüşleri için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz" derken, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise Bayramda ülkelerine gidebilen Suriyeli sığınmacıların dönmesine gerek yok" ifadelerini kullandı. CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, İYİ Parti İl Başkanı Hasan Aksoy ile SP İl Başkanı Salih Şen, Erdoğan ile Bahçeli'nin açıklamaları Samsun Medya Grubu'na değerlendirdi.

20-başkanlar (2).JPG

'İKTİDAR İYİ SINAV VEREMEDİ'

CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, sığınmacıların ülkelerine geri dönmeleri gerektiğine değinerek, "MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de dediği gibi bayramdan sonra dönmelerine gerek yok. Diğer tarafta ülkenin durumu vahim durumda. Şu andan itibaren Türkiye'de 10 milyona yakın mülteci söz konusu. Bir sürü de kayıtsız var. Diğer taraftan AK Parti vatandaşlık dağıtmaya başladı. 250 bin lira olan daireler 400 bin liraya çıktı. Dolayısıyla neresinden bakarsanız bakın özellikle sığınmacılar konusunda iktidar iyi bir sınav verememiştir. Biz iktidarımızda özellikle sınır komşularımızla olan olması gereken barışı tesis edip İstiklal kazanması konusunda katkıları verip sığınmacıları ülkelerine geri göndereceğiz" dedi.

20-başkanlar (3).JPG

'ÜLKENİN HUZURUNU BOZUYORLAR'

İYİ Parti'nin bu konuyu daha önce gündeme getirdiğini belirten İl Başkanı Hasan Aksoy, "Bayramda seyranda memleketine oraya buraya gidiyor sonra ülkemize geliyorlar. Sağlık sistemi ve demokratik yapının bozulması ülkenin huzurunu bozuyor. İktidarda bizim söylediğimiz her doğruya yavaş yavaş gelecektir. 80 milyar dolarlardan bahsediyorlar. 10 milyar dolarını çiftçimize destek verseydik fiyat pahalılığı yaşanmazdı. Kısacası ülke yönetiminde sıkıntı var. Partimiz gümbür gümbür geliyor. Sıkıntıları liyakatli kadrolarımızla da beraber çözeceğiz" diye konuştu.

20-başkanlar (1).JPG

ÜLKELERİNDE YAŞAYABİLİRLER

Saadet Partisi İl Başkanı Salih Şen ise sığınmacı sorunun gün geçtikçe arttığını belirterek şunları söyledi: "Bunları eleyerek almış değiliz. Zaman içinde de bunlara vatandaşlık ve seçme hakkı verildi. Ülkemizin en azından bizim bölgemizde ki sığınmacılarımızın buranın demokratik yapısını değiştireceklerini ve bizi olumsuz etkileyecekleri kanaatindeyim. Bizde ki yaşa ve mahalle kültürü, dostluk ile arkadaşlık yok. Dolasıyla ortak bir noktada buluşamıyoruz. Biz çocuklarımızın ve geleceğimizin huzuru için mümkünse en kısa zamanda ülkelerinde yaşamlarına devam etmesini istiyoruz. Biz misafirperverliğimizi yaptık. Kısa zamanda da İnşallah giderler diye ümit ediyorum."

Dilber BAHADIR

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.