CHP İl Başkanı Fatih Türkel, İYİ Parti İl Başkanı Hasan Aksoy, Saadet Partisi İl Başkanı Salih Şen ve Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Salih Şahin, hükümetin dar gelirlilerin icra ve hacizlik borçlarının tasfiye edilecek olması ile ilgili çalışmasını eleştirdi.

İl başkanları, ülkede vatandaşların borç batağı içinde olduklarını ve bu nedenle icralık duruma düştüklerini söyledi. Hükümetin vatandaşları borçlandırdığını, şimdi ise icralık ve hacizlik borçları tasfiye ederek gönül almaya çalıştığını ileri sürdü.

'NASIL ÜSTLENECEKLER?'

İktidarın vatandaşın ağzına bal çalmaya çalıştığını iddia eden CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, "Borçlandırdıkları vatandaşın ağzına bal çalmaya çalışıyorlar. Kasayı boşalttılar. Varlık fonlarına milyonlarca borç devredilmiş durumda. Vatandaş inim inim inliyor. Şu an 2 bin 500 liraya beş kişi yemek yiyemiyor artık. Gömü mü buldular da bu vaatleri veriyorlar. Bu hamle seçim yatırımıdır. Millet kendisini batıran, perişan eden bu iktidara artık güvenmiyor. Samsunda 300 binin üzerinde icralık durumda olan vatandaş var. Bu insanların borçları varlık fonlarına devredilmiş ise 2 bin 500 liradan toplam 750 milyon liralık kısmı hükümet üstlenecek demektir. Hükümet bu rakamı nasıl üstlenecek?" dedi. 

'GÜNÜ KURTARMA POLİTİKASI'

"Bu adımlar tamamen seçime yönelik, milletin gözünü boyama operasyonlarıdır" diyen İYİ Parti İl Başkanı Hasan Aksoy, "Millet buna inanmıyor. Yanlış ekonomi politikalarının ülkeyi getirdiği durum budur. Bugün 300-500 kişinin icralık borcunu silersin, yarın icralık ya da hacizlik duruma düşen kişi sayısı daha da artar. Ekonomik şartlarda ve gelir düzeyinde iyileştirme olmadığı sürece bu tutmaz. Bu günü kurtarma politikalarıdır. Bunca insan bankalara borçlandırıldı. Vatandaş borcunu ödeyemez duruma getirildi. Şimdi borçları tasfiye edeceğiz diyorlar. Bu milletin aklıyla alay etmekten başka bir şey değildir" diye konuştu.

'SIKINTILI SÜREÇ DEVAM EDECEK'

Hükümet tarafından atılan destek adımlarının yetersizliğinden söz eden Saadet Partisi İl Başkanı Salih Şen, "Gelinen süreçte ekonomik sıkıntılar artık evlerin mutfağına yansıdı. Esnaf, vatandaş zor durumda. İcra ve hacizlerin tasfiye edilecek olması küskünlükleri gidermek için yapılan çalışma. Biz vatandaşın lehine yapılan çalışmaların olmasından yanayız. Bununla birlikte Sicil Affı'nın da çıkartılması ve bütün vatandaşların bu affa alınması gerekir. Çünkü bu sıkıntılı süreç artarak devam edecek. Vatandaş artık patlama noktasına geldi. Dar gelirlilerin icra ve hacizlik dosyalarının bir kısmının ödenmesinden ziyade icralık dosyaların genel bir affa alınması iyi olur" ifadelerini kullandı

'BİR KISMI SİLİNECEK'

Uygulamayı eleştiren Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Salih Şahin ise şunları söyledi:

"Bu paralar batak paralar. Bundan hükümet zaten vazgeçmiş duruma gelmiş. Bir kısmını silecekler. Kalan borçları da varlık fonlarına devredecekler. Devlet bunu satın alacak. Varlık fonlarından, vatandaşın borçları satın alınacak. Vatandaş zaten bitmiş. Borcun hepsi silinmeyecek, burada borç batağına düşürdükleri vatandaşa şirin görünecekler. Tahsil edilemeyen borçlar varlık fonlarına devrediliyor. Milyonlarca insanın suyu, elektriği borçtan kesik. Bu borçları dahi ödeyemiyor vatandaş. Bıçak kemiğin içine girmiş durumda. Varlık Fonlarında olan borçların 2 bin 500 lirası ödenecek, geri kalan borçlar ise yine vatandaştan tahsil edilecek."

Haydar ÖZTÜRK

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.