Samsun eski Mimarlar Odası Başkanı ve 47. Dönem Merkez Yürütme Kurulu üyesi Memişoğlu, Kurupelit Marina bölgesinde bulunan İtfaiye binasının yıkılarak yerine otel ve cami yapılması ile ilgili plan değişikliğine dava açacaklarını söyledi.

MEMİŞOĞLU SON DURUMU AÇIKLADI

Memişoğlu, Samsun Medya Grubu'na yaptığı açıklamada, Kurupelit Marina ile birlikte Emek Park ve Yalı Kafe ile ilgili Büyükşehir Belediyesi Meclisinde alınan imar plan değişikliği kararlarına da dava açma hazırlığı içinde olduklarını belirterek, "Yalı Kafe ve Kurupelit Marina ile ilgili yapılan imar plan değişikliklerine dava açacağız. Bunun için itiraz süresinin dolmasını bekliyoruz. Davalar ile ilgili hazırlıklarımızı yaptık. Emek Park imar plan değişikliğine ise dava açıldı." dedi.

YALI KAFE'YE MECLİS ÜYELERİ DAVA AÇTI

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi Meclisi CHP Grup Başkanvekili Atila Tekcan'da meclis üyeleri Hasan İpek, Ayhan Ayvaz ve Füsun Uzun ile birlikte Yalı Kafe'nin son yapılan imar plan değişikliğine iptal istemi ile dava açtıklarını söyledi.

Tekcan, konuya ilişkin Samsun Medya Grubu'na yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

"Yalı Kafe ile ilgili mücadelemiz sürecek. Burada yapılan imar plan değişliği imar hukukuna aykırıdır. Aşırı betonlaşmaya yol açacak bu plan değişikliğinin iptali için davamızı açtık. Aynı zamanda Yalı Kafe'nin inşaat ruhsatının iptali için de dava açtık. Bu dava sürerken ve bu plan kesinleşmeden inşaat durmadı. Plan yürürlüğe girmeden Yalı Kafe alınında yapılan inşaat faliyetleri kaçak hükmündedir."

Haydar ÖZTÜRK

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.