Samsun'da Mahallede Yol İsyanı!

Samsun’un Kazım Karabekir Mahallesi’nde, yolları YEDAŞ tarafından kapatılan yüzlerce vatandaş, yolun açılması için eylem yapıp, şirket araçlarının geçişine izin vermedi

Samsun’un İlkadım İlçesi Kazım Karabekir Mahallesi Timurlenk Sokak’ta oturan vatandaşlar, trafo ve tesislerinde hırsızlık olduğu gerekçesiyle yolu kapatan YEDAŞ’ın yaptırdığı dikenli teller önünde yolun açılması için eylem yaptı, şirket araçlarının önünde durdu.

POLİSTEN 'SUÇ İŞLEMEYİN' UYARISI Kazımkarabekir Mahallesi'nde 50 yıldır kullandıkları yolun bir anda YEDAŞ'a ait olarak dikenli tellerle kapatılmasına bir kez daha tepki gösteren her yaştan vatandaş, yolun açılmasını isteyerek, yetkililere çağrıda bulundular.

Evlerine ve gidecekleri yerlere ulaşımın zorlaştığını belirten mahalle sakinleri toplanıp ellerinde pankartlarla eylem yaptı, yolu kapatarak şirket araçlarının geçmesine izin vermedi. Olay yerine gelen polis ekipleri, "Suç işlemeyin. Mahkeme kararını bekleyin ‘kapıyı kıracağız, yolu kapatacağız’ gibi söylem ve eylemlerde bulunmayın. Suç işlendiğini düşündüğünüz bir konuyu suç işleyerek düzeltmeye çalışmayın" diyerek, mahalleliyi uyardı.

"CEVAP ALAMADIK" Mahalle sakinlerinden Bilal Yayla, Samsun'un milletvekilleri ile görüştüklerini ancak cevap alamadıklarını belirterek "Yıllardır bu yolu kullanıyoruz. Milletvekillerimizle bile görüştük ancak cevap alamadık. Bu şirketin arkasında nasıl bir güç varsa yolumuza kavuşamıyoruz. Yetkililer lütfen bize yardım etsin" dedi.

"ÇOCUKLARIM TEDİRGİN" Çocuklarının okula giderken tedirgin olduğunu dile getiren Sema Bilgin, "Çok sıkıntılar çekiyoruz. Çocuklarımız okula giderken tedirgin oluyor. Ben bile tedirgin oluyorum. Çocuklarımızı sokağa çıkartamıyoruz. Yetkililer bize yardım etsin" diye konuştu.

"CANKURTARAN DA GİREMEDİ" Cankurtaranın bile sokağa giremediğini iddia eden Hamiye Baygın, "Geçtiğimiz günlerde torunum vefat etti. Cankurtaran yolun kapalı olmasından dolayı gelemedi. Nedir bu inat ? Bu yolun artık açılmasını istiyoruz. Yolumuz çok uzuyor" diye konuştu.

"YÜRÜRKEN KORKUYORUZ" Mahallede büyüdüğünü söyleyen öğrenci Nazlı Sena Öztürk, ise şunları söyledi: "Yolun kapanması bizim okula ulaşımımızı zorlaştırdı. Öğretmen geç kaldığımız zaman kızıyor. Sokakta yürürken korkuyoruz. Bize büyüklerimiz yardım etsin."

Geniş güvenlik önlemleri altında ellerinde pankartlarla sloganlar atan mahalle sakinleri basın açıklamasının ardından dağıldı.

Umut Can EREN