SAMSUN'DA FARKINDALIK YÜRÜYÜŞÜ

Samsun'da lösemiye yönelik farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen yürüyüş, renkli görüntülere sahne oldu. Lösemiyi sembolize eden turuncu renkli giysiler giyen, ellerinde aynı renkte balonlar taşıyan grup Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı.

YOĞUN KATILIM

Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV), kuruluşunun 25'inci yılında 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası kapsamında Cumhuriyet Meydanı'nda başlayan ve Tütün İskelesi'nde son bulan kortej farkındalık oluşturmayı amaçladı. İyileşmiş çocuklar ile aileleri, gençler ve gönüllülerin katılımıyla gerçekleşen etkinliğe Cumhuriyet kadın bando ekibi eşliğinde bisiklet ve motosiklet kulüplerinin üyeleri de katılım sağladı.

SEVGİ, İYİLİK, UMUT

LÖSEV Samsun Halkla İlişkiler Sorumlusu Özlem Vural, löseminin tedavi edilemediği yönünde yanlış bir algının bulunduğunu belirterek "2-8 Kasım Lösemili Çocukları haftamızın farkındalığını yaratıyoruz. Amacımız löseminin önerebilen bir hastalık olduğunun vurgusunu yapmak. Hem Cumhuriyetimizin 100. yılını hem de 25. yılımızı kutluyoruz. Bu anlamda sevgi, iyilik, umut diyoruz ve biz kazanacağız diyoruz" dedi.

DESTEK VERDİLER

Atakum Cumhuriyet Kadınları Bando Takımı kurucusu ve şefleri Ayşegül Tekay ile Mine Yavuzel de "Biz 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftasında Cumhuriyet Kadınları Bandosu olarak çocuklarımıza, ailemize ve Lösev’e destek için buradayız. Çocuklara ve bu etkinliğe fayda sağlayabilirsek çok mutlu olacağız" derken,  Samsun Motosiklet Spor Kulübü Başkan Yardımcısı Gülden Günyıldız Tunç da, lösemili çocuklara destek olmak için etkinliğe katıldıklarını belirtti. Etkinliğe ayrıca Ata Yahşi Spor Kulübü, Ekolojik Yaşam Bisiklet Derneği, Samsun Vosvos Derneği üyeleri de destek verdi.

Müjde geldi! Samsun için tren turları başlıyor Müjde geldi! Samsun için tren turları başlıyor

ELVAN İLHAN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.