Samsun'da Kurban Bayramı'na sayılı günler kala bıçak bileme ustaları, yoğun mesai yapmaya başladı. Bıçak biletmek isteyen vatandaşlar, bayram öncesi sıkışmamak için, şimdiden bıçaklarını bileyletiyor.

BIÇAKLAR KESKİNLEŞTİRİLİYOR

İlkadım ilçesindeki 'Demirciler Yokuşu'ndaki yaklaşık 70 yıllık tek usta İbrahim Germe de şu günlerde yoğun mesai yapıyor. Germe, vatandaşların getirdiği bıçakları bileme makinesiyle keskinleştiriyor. Vatandaşlar da hayvanların kesim esnasında eziyet çekmemesi için işin ehil ustası Germe'yi tercih ediyor. 

10 LİRADAN BAŞLIYOR

Yaklaşık 70 yıldır Demirciler Yokuşu'nda demir döven ve bıçak bileyen Germe, "Bayram öncesi yoğunluk oluyor. Günde ortalama 50-100 bıçak bileyleyebiliyoruz. Biz 70 senedir burdayız ve elimizden geldiğince en iyisini yapmaya devam ediyoruz. Vatandaşlara tavsiyem ise yeni alınan bıçakları bulaşık makinelerine atmamalarıdır. Çünkü zaman içerisinde bıçaklarda körelme olabiliyor. Şuan da bıçak bileme fiyatımız 10 liradan başlıyor. Satır ve bıçak cinsine göre de 20 lirayı bulabiliyor" diye belirtti.

Zeynep BARUTCU

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.