Samsunlulara sorduk: Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Chp Genel Başkanı Özel'in görüşmesini nasıl değerlendiriyorsunuz? Samsunlulara sorduk: Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Chp Genel Başkanı Özel'in görüşmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?

İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, Samsun'da gıda kontrol ekipleri 'fast food' tarzı hızla gıda üreterek tüketime sunan işletmelerde oluşabilecek riskleri engellemek amacıyla kızartma yağlarına yönelik eş zamanlı denetimler yapılmaya başlandığını duyurdu

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı yaptığı açıklamada, 10 gün boyunca toplu tüketim yerlerinde, kızartmada kullanılan katı ve sıvı yağlara ilişkin denetimler yapılacağını duyurmuştu. Bu çerçevede yurt genelinde denetimler yapılmaya başlandı. Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne bağlı gıda kontrol ekipleri de, fast-food (ayaküstü) tarzı hızlı gıda üreterek toplu tüketime sunan işletmelerde denetime başladı. Ekipler, işletmelerin hijyen belgesi, işletme kayıt belgesi, tedarik faturaları ve baca temizliği belgelerini inceleyerek, kızartmalarda kullanılan yağlardan numuneler aldı. Alınan yağ örnekleri laboratuvarda inceleneceği ve insan vücudunda kansere sebep olan polar madde olup olmadığının tespit edileceği belirtildi.

İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Ülkemizde özellikle fast-food (ayaküstü) tarzı hızlı gıda üreterek toplu tüketime sunan işletmelerde oluşabilen riskleri bertaraf etmek ve kamu sağlığı ile tüketicilerin gıda güvenilirliği açısından korunmasını sağlamak için bu işletmelerde kızartmada kullanmakta olan yağlara ilişkin resmi kontroller önem taşımaktadır.  Bu kapsamda 81 ilimizde olduğu gibi Samsun'da da toplu tüketim yerlerinde kızartmada kullanılan yağlara yönelik eş zamanlı denetimler yapılmaya başlanıldı.  Yıl boyunca devam eden risk esaslı denetim ve kontrollerimize ilaveten farklı alanlara yönelik gıda denetimlerimizi de artırarak devam edilecektir."

NEJLA KAYA 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.