Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, kırsal kalkınma destekleri kapsamında bireysel sulama sistemleri hibe destekleri başvurularının başladığını duyurdu. Sağlam, "9 ayrı sulama sistemine 3 milyon TL'yi aşmamak kaydıyla hibeye esas mal alım tutarının KDV hariç yüzde 50'sine hibe yoluyla destek verilir" dedi.

SON BAŞVURULAR 22 ŞUBAT'TA

Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğünce uygulanmakta olan kırsal kalkınma destekleri kapsamında bireysel sulama sistemlerinin desteklenmesi hakkında tebliğ, Resmi Gazetede yayımlandı. Sağlam, "Sulama sistemleri hibeleri ile ilgili 2024 yılı başvuruları başlamış olup son başvuru tarihi 22 Şubat 2024’tür. Sulama sistemleri için hibe başvurusunda bulunmak isteyen üreticilerimizin proje dosyaları ile ve şahsen, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğüne müracaatları gerekmektedir" diye konuştu.

HAYIRLI OLMASINI DİLEDİ

Yapılacak olan sulama yatırımlarının şimdiden hayırlı olmasını dileyen Sağlam sözlerini şöyle sürdürdü: "Bireysel sulama sistemlerinin desteklenmesi programı kapsamında; tarla içi damla sulama sistemi kurulumu, tarla içi yağmurlama sulama sistemi kurulumu, tarla içi mikro yağmurlama sistemi kurulumu, tarla içi yüzey altı damla sulama sistemi kurulumu, lineer veya center pivot sulama sistemi kurulumu, tamburlu sulama sistemi kurulumu, güneş enerjili sulama sistemi kurulumu, tarımsal sulama amaçlı güneş enerji sistemleri ve akıllı sulama sistemleri olmak üzere 9 ayrı sulama sistemine 3 milyon lirayı aşmamak kaydıyla hibeye esas mal alım tutarının KDV hariç yüzde 50'sine hibe yoluyla destek verilir.  Yapılacak olan sulama yatırımlarının üreticilerimize şimdiden hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum."

Samsun’da endometriozis için farkındalık etkinliği Samsun’da endometriozis için farkındalık etkinliği

NEJLA KAYA 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.