KESK Samsun Şubeler Platformu, tarafından yapılan açıklamada, TÜİK tarafından açıklanan enflasyon rakamları eleştirilerek, "Sahte enflasyon rakamlarına, “refah payı” aldatmacasına göre maaş artışı değil, insanca yaşamaya yetecek bir ücret istiyoruz” denildi. 

'YÜZDE 86 ENFLASYON FARKI ÖDENMELİ'

Basın açıklamasının devamında şu ifadelere yer verildi: "Tüm kamu emekçilerine, emeklilere en az vergi, artışı kadar yüzde 86 enflasyon farkı ödenmelidir. Mevcut durumdaki gelir vergisi tarifesinde, dilim tavan-tabanlarında veya vergi oranlarında ek bütçeye paralel artış yapılmalıdır. Aksi durumda maaş artışları cebimize girmeden gelir vergisine gidecektir. İktidarın bütçeyi tek başına belirleyip ardından toplu sözleşme masasında 'bütçe imkanlarımız el vermiyor' diyerek bizleri hedeflenen çarpık enflasyon rakamlarına mahkum bırakma politikasına artık son verilmelidir.Emekçilerin, sendikaların, halkın bütçeye katılma hakkı önündeki engeller kaldırılmalıdır. 2023 bütçesi hazırlıklarına başlanacak olan önümüzdeki ekim ayında toplu sözleşme masası kurulmalıdır. En düşük kamu emekçisinin geliri maaşında ve eş yardımı, çocuk yardımı, kira yardımı, ulaşım yardımı gibi sosyal ödemelerde yapılacak artışlarla yoksulluk sınırı üzerine çıkarılmalıdır." 

BİRLİK OLMAYA DAVET 

Platform tarafından çağrıda, "KESK olarak başta kamu emeklileri ve emeklileri olmak üzere maaşları, ücretleri resmi enflasyon çarkı ile ufalanarak yok edilen, yoksulluğa, sefalete itilen tüm kesimleri emeğimizin çalınmasına 'artık yeter' demeye, insanca yaşamaya yetecek bir ücret ve güvenli bir gelecek için omuz omuza vermeye çağırıyoruz" ifadeleri kullanıldı.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.