Samsun Kasaplar Odası Başkanı Ömür Şen, 4 aydır girdi maliyetlerinde bir değişiklik olmadığını fakat karkas ete defalarca zam yapıldığını dile getirerek, "Yıllardan beri böyle bir şeyi biz görmedik. Bu nasıl bir zamdır? Neye dayanarak zam yaptılar? Yaklaşık 4 aydan beri yeme, yakıta, her hangi bir şeye zam yok. Biz de şaşırdık kaldık" dedi.

BUNDAN KİMLER NEMALANDI?

Son bir ayda karkas ete 100 liranın zam geldiğini kaydeden Şen, "Bu zamlar bizi de vatandaşı da rahatsız etti. Yetkililer bu işe nasıl bir çözüm bulacak? Şu anda kıymayı yaklaşık 290-300'den satıyoruz. 310-330 civarında kuşbaşı satıyoruz. Kestiğimize göre fiyatlarımız normal. Ama bu zamlar çok. Tarihte görmediğimiz bir zam uygulandı ete. Deprem oldu, bu kadar olaylar oldu. Sanki dersin inadına zam yaptılar. 8-9 aydır ama böyle gitmesini temenni ediyoruz en azından. Dolara zam gelmediği sürece ete de zam gelmesi mümkün değil. Gerçek anlamda ciddi anlamda bir sıkıntı var. 100 lira, 120 lira korkunç bir rakam. Kimler bundan nemalandı? Kimler bu işin içinde? Lütfen Cumhurbaşkanımız bize sahip çıksın" diye konuştu.

MEZBAHANE TALEBİ

Kurban Bayramı'nda en düşük kurbanlık fiyatlarının 10-12 bin lira olacağını ifade eden Şen sözlerine şunları ekledi:  "Geçen sene 4-5 bin liraya kestiğimizi 10 liradan aşağı kesemeyeceğiz. Bir de buradan özellikle Cumhurbaşkanıma seslenmek istiyorum. 12 yıldır Samsun'un kanayan bir yarası var. Karadenizin incisi dediğimiz Samsun'un bir tane mezbahanesi yok. Biz bunların sözlerini aldık. 23 dönüm yer istimlak ettiler ama bir şey yapmadılar. Burdan sesleniyorum güzel bir hayvan borsası, mezbahane istiyoruz. Hayvanları sokakta kesiyoruz. Sağlık açısından, maddi ve hijyen açısından mezbaha lazım. Bu arada herkesin ramazan bayramını kutluyorum, hayırlara vesile getirmesini diliyorum."

ÖZCAN TEZCAN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.