Samsun'da Kar Yağışı Ne Kadar Sürecek? Meteoroloji Açıkladı Meteoroloji'nin Samsun için yayımladığı 5 günlük hava durumu tahminlerine göre, Samsun'da soğuk hava dalgası ve kar yağışı pazartesi gününe kadar devam edecek. Sıcaklıkların ise -3 derecelere kadar düşeceği öngörülüyor. İşte Samsun 5 günlük hava durumu tahmini Samsun'da Sibirya soğukları etkisini göstermeye devam ediyor. Mart ayıda kara kış yaşayan Samsun'da internet kullanıcıları kar yağışının etkisini ne kadar sürdüreceğini merak ediyor. Meteoroloji'nin güncel hava durumu raporuna göre, Samsun'da kar yağışı 21 Mart Pazartesi gününe kadar etkisini devam ettirecek.

SAMSUN'DA SICAKLIKLAR ARTACAK MI?

Samsun’da hava sıcaklığı 18 Mart itibarıyla sıfırın altında 3 derece olarak ölçülürken, gelecek hafta salı gününden itibaren hava sıcaklıklarının birkaç derece atması bekleniyor.

ORTALAMANIN ÜZERİNDE YAĞIŞLAR ALDI

Samsun 2021 yılında ortalamanın üzerinde yağış almıştı. Şehir 2022 yılı Mart ayında da bugüne kadar bol yağış aldı. Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü’nden edinilen bilgiye göre Samsun’un 1991-2020 dönemi için ocak ayında 72.5 mm, şubat ayında 53.5 mm, mart ayında 68.5 mm aylık toplam yağış miktarı ortalaması bulunuyor. 2021 yılının 8 ayında ortalamanın üzerinde 4 ayında ise ortalamadan düşük yağış alan Samsun, 2022’ye ise yağışlı girdi. Bu yıl ocak ayı ortalamanın üzerinde, şubat ayında ortalamaya yakın, mart ayının 14’ü itibarıyla da ortalamanın üzerinde yağışlar oldu.

SAMSUN 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU TAHMİNİ

Uzmanlara göre son haftaları soğuk ve yağışlı havayla geçiren Samsun’da soğuk hava dalgasının bir süre daha devam edeceği öngörülüyor. Kar yağışının ise 21 Mart Pazartesi günü itibariyle kenti terk etmesi bekleniyor. Samsunlular bahar havalarına kavuşmak için beklemek durumunda kalacak. Hafta boyunca en düşük sıcaklığın -3, en yüksek sıcaklığın ise 8 derece olacağı tahmin ediliyor. 18 Mart Cuma - Karla karışık yağmur - en düşük sıcaklık 0 / en yüksek sıcaklık 3 derece 19 Mart Cumartesi - Hafif kar yağışı - en düşük sıcaklık -3 / en yüksek sıcaklık 5 derece 20 Mart Pazar - Kar yağışlı - en düşük sıcaklık -2 / en yüksek sıcaklık 6 derece 21 Mart Pazartesi - Kar yağışlı - en düşük sıcaklık -1 / en yüksek sıcaklık 8 derece 22 Mart Salı - Hafif kar yağışlı - en düşük sıcaklık 2 / en yüksek sıcaklık 8 derece SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.