Samsun'da Kan Bağışına Destek Havza Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğü ile Türk Kızılay işbirliğinde kan bağışı çalışması düzenlendi

Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi adına Kızılay Kan Bağışçı Kazanım Uzmanı Alper Candan Havza Meslek Yüksekokulu amfisinde öğretim üyesi ve öğrencilere kök hücre ve kan bağışı konusunda bilgi verdi.

Havza Meslek Yüksekokulu girişinde oluşturulan seyyar kan bağış merkezinde yapılan çalışma neticesinde 65 ünite kan bağışı toplandı.

Türk Kızılay Havza Temsilcisi Ömer Faruk Çörekçioğlu, kan bağışına destek verenlere teşekkür ederek, "Bağışlanan her ünite kan 3 hayat demek. Bu bilinç ile çalışmalarımıza destek veren tüm dostlarımıza teşekkür ederim." dedi.

Kendisi de kan bağışında bulunan Havza Meslek Yüksekokulu (MYO) Müdürü Öğretim Üyesi Ercan Tural ise öğrencilerin duyarlı davranışının kendilerini çok memnun ettiğini belirtti.

Tural, "Kan acil değil, sürekli bir ihtiyaç. Türk Kızılay kan bağışı konusunda olağanüstü bir gayret ile çalışmakta. Bizler de bu çalışmalara biraz da olsa bir katkı vermek için elimizden geleni yapmaktayız. Duyarlılıklarından dolayı öğrencilerimiz, öğretim üyelerimize ve personelimize teşekkür ederim." dedi.

Kan bağışında bulunanlara tatlı ve soda ikram edildi.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.