Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi ile kayıtlı kadın istihdamını ve kadın girişimciliğini artırılacağını belirterek, bu kapsamda finansal destek sağlanacağını ifade etti.

WhatsApp Image 2022-04-11 at 13.34.55.jpeg

PROJE DEĞERLENDİRİLDİ

Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından ortaklaşa finanse edilen ve Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yürütülmekte olan ‘Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi’ne (Women-Up) ilişkin değerlendirme toplantısı, Vali Dağlı'nın başkanlığında, ilgili kamu kurum yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

WhatsApp Image 2022-04-11 at 13.35.02.jpeg

'KATKI SAĞLAYACAK'

Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi'nin temel amacının kayıtlı kadın istihdamını ve kadın girişimciliğini artırmak olduğunu belirten Vali Dağlı, bu kapsamda kadın işverenlerin istihdam edeceği kadın çalışanlara, finansal destek sağlanacağını söyledi. Vali Dağlı, Samsun'un da projenin uygulandığı 7 ilden birisi olduğunu hatırlatarak, “Bu proje, kadınların iş gücüne katılımını ve kayıtlı istihdamını desteklemenin yanı sıra kadın girişimciliğini teşvik edilmesi, kadın çalışanların mesleki becerilerini ve istihdam edilebilirliklerinin geliştirilmesi ve yeni iş olanaklarının oluşturulmasına katkı sağlayacaktır. Kadınların iş gücüne katılım oranlarının artması, kayıtlı şekilde istihdam edilmeleri ve girişimci ruhuyla işveren konumunda iş yeri sahibi olmaları ülkemiz ekonomisinin gelişimine olumlu yansıyacaktır" dedi.

SAMSUN İÇİN KONTENJAN 500

Vali Dağlı, proje kapsamında Samsun için ayrılan kontenjanın 500 olduğunu belirterek, kadın işverenlere, istihdam edecekleri ilave her yeni kadın işçi için 20 ay boyunca net asgari ücret tutarına yakın bir destek verileceğini dile getirdi Projeye ön başvuruların e-Devlet üzerinden online olarak yapılacağını kaydeden Vali Dağlı, detaylı bilgiye https://www.sgkkadinistihdaminindesteklenmesi.org/ sitesinden ulaşılabileceğini söyledi.

Merve İLHAN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.