Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği, Suriye'deki iç savaş nedeniyle Türkiye'ye gelen Suriyeli mültecilerin, şehirlere dağılımıyla ilgili haritayı yayınladı.


Suriye'de 15 Mart 2011'de başlayan ve 10 yılı aşkın süredir bu yana devam eden iç savaş nedeniyle çok sayıda Suriyeli mülteci, sınırdan Türkiye topraklarına giriş yaptı. Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği, yayınladığı harita ile Suriyelilerin en çok hangi illerde yaşadığına açıklık getirdi. Buna göre, ilk 5 sırayı İstanbul, Hatay, Ankara, Gaziantep ve Şanlıurfa aldı. Bu şehirlerde Suriyeli nüfusu 300 binin üzerinde olarak kayda geçti.

123.jpg


İLK 5 ŞEHİRDE 300 BİNİN ÜZERİNDE SURİYELİ YAŞIYOR

BM'nin paylaştığı haritaya göre 300 binin üzerindeki Suriyeli nüfusuyla en çok Suriyeli'nin yaşadığı iller arasında İstanbul, Hatay, Ankara, Gaziantep ve Şanlıurfa başı çekiyor. Konya, İzmir, Mersin, Adana, Bursa ve Kilis ise 100 bin-300 bin arası Suriyeliye ev sahipliği yapıyor.

FP6Qco3XEAkffya.jpg

EN AZ SURİYELİ'NİN YAŞADIĞI İLLERDE 50 BİNE KADAR SURİYELİ VAR

Bu illeri ise 50 bin-100 bin arasında Suriyelinin barındığı Kocaeli, Kayseri, Mardin ve Kahramanmaraş izliyor. Haritaya göre Diyarbakır, Elazığ, Malatya, Adıyaman, Muğla, Manisa, Sakarya gibi iller ise 10 bin-50 bin arasında Suriyeliyi ağırlıyor.

SAMSUN'DA KAÇ SURİYELİ VAR?

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'nin paylaştığı haritaya göre Samsun'da 10 bin ila 50 bin arasında Suriyeli var. 

SAMSUN HABERLERİ İÇİN GÖZ ATIN.